0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

De fiecare dată, atunci când a fost vorba de alegeri locale, la Rucăr, s-au aprins spiritele din cauza orgoliilor dar și a intereselor.

Bătălia pentru fotoliul de primar a captat imaginația multor rucăreni care s-au înverșunat mereu pentru a demonstra că aici, totul este atipic.

Întotdeauna Rucărul a fost un teren al luptelor pe față unde candidații nu au avut niciodată vreun scrupul în a-și denigra contracandidatul strângând timp de mai mulți ani dovezi pe care nu s-au sfiit  să le scoată  la lumină atunci când acest lucru le ceea un avantaj.

Luptele grele dintre PSD și PNL s-au finalizat de-a lungul anilor,  cu vărsare de sânge dar și cu denigrarea opozantului până ce s-a aflat câștigătorul. De fiecare dată, PSD, a câștigat această bătălie crâncenă avându-l ca principal erou, pe Ionel Dulamă care timp de 20 de ani a știut să-și atragă sufragiile rucărenilor chiar dacă imaginea sa nu a fost întotdeauna imaculată.

Cu toate acestea, rucărenii l-au votat pentru că în tot acest timp, acesta a demonstrat că a fost un bun gospodar.

Echipa din spatele lui a fost deseori în disensiuni cu el și cu toate acestea, Dulamă, a ieșit mereu învingător, spre disperarea liberarilor care își doreau cu disperare acest fotoliu de primar.

Din păcate, în acest mandat, din cauza unor probleme de sănătate, acesta a fost obligat să facă un pas înapoi, și astfel, mâna sa dreaptă,  viceprimarul Ion Pîrnuță a ajuns la „timona” Primăriei. 

Acesta are  la activ 6 mandate de consilier local și 2 mandate de viceprimar.

Totul a decurs bine între cei doi, până când Dulamă, a decis să candideze pentru un alt mandat. Pentru a-și securiza voturile și accederea spre un nou mandat, Pîrnuță s-a văzut nevoit să debarce în barca liberalilor care l-au primit cu brațele deschise, fiind convinși că acesta este cartea câștigătoare pe care au tras-o dintr-un noroc și pe care  trebuia s-o folosească. 

Plecarea lui a produs ceva vâlvă și apele s-au precipitat rapid în tabăra PSD care a fost nevoit să lanseze la apă un alt candidat. 

După anunțarea candidaturii lui Pîrnuță din partea PNL, Dulamă și-a dat seama că nu mai poate face unei lupte înverșunate, așa că-l scoate din joben pe ginerele lui Mircea Avram, fost membru marcant al PSD Rucăr, Marian Dumitru Boncoi, fost șef al SRI Argeș.

Nimănui nu i-ar fi trecut prin cap că acesta va fi un eșec și că va pierde lupta în fața lui Pîrnuță, ba mai mult, se va clasa  chiar pe locul trei.

Așadar, PSD a mai  pierdut  încă o redută importantă care a fost  păstrată și apărată  atâția ani de Dulamă. 

Așa că, după Dumitru Secăreanu, Marian Dumitru Boncoi îl urmează, și acestuia îi  suflă în ceafă, Benonie Ștefan de la Aninoasa, care la fel, a pierdut și el lupta cu PNL. Însă, aceste 3 piese grele  din arsenalul PSD -ului, vor continua lupta dar, de data aceasta din postura de consilieri locali. 

Rezultatele la Rucăr au stat astfel: 

PÎRNUŢĂ ION – 38,7% (1.297 voturi)
VLAICU BOGDAN – 33,84% (1.134 voturi)
BONCOI DUMITRU-MARIAN – 21,84% (732 voturi)
GHEORGHE GABRIELA-FELICIA – 5,61% (188 voturi)
PNL – 30,25% (993)
USR – 25,19% (827)
PSD – 23,91% (785)
B. AVRAM – 6,7% (220)
Alții – 13,95% (458)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns