0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second
Astăzi, ministra Justiției, Alina Gorghiu, s-a întâlnit cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, E.S. domnul Giles Matthew Portman.
Cooperarea judiciară româno-britanică, combaterea traficului de persoane și redactarea unui ghid comun pentru a apăra cetătenii de traficul de persoane sunt subiectele care s-au aflat pe agenda întrevederii.
În 2024, au fost aduși până acum 84 de fugari din Marea Britanie (cel mai mare număr de fugari aduși dintr-o țară anul acesta).
Din 2023, România are un magistrat de legătură în Marea Britanie.
România şi Regatul Unit vor să pună „stop” traficului de persoane.
La fiecare 30 de ore, un copil cade în mâinile traficanţilor de persoane în România, potrivit unui raport publicat, azi, de Justice and Care România. Ministerul Justiției sprijină victimele traficului de persoane cu vouchere în valoare de până la 3 300 de euro.
„Peste 1,3 milioane de români trăiesc în Marea Britanie. Iar această legătură strânsă între popoarele noastre se vede și în cooperarea judiciară româno-britanică. Regatul Unit e partenerul nostru numărul 1 în extrădari și în combaterea traficului de persoane.
M-am bucurat să discut aceste subiecte cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, E.S. domnul Giles Matthew Portman.
 În 2024, au fost aduși până acum 84 de fugari din Marea Britanie (cel mai mare număr de fugari aduși dintr-o țară anul acesta). Din 2023, România are un magistrat de legătură în Marea Britanie, iar acest lucru se vede.
România şi Regatul Unit vor să pună „stop” traficului de persoane.
La fiecare 30 de ore, un copil cade în mâinile traficanţilor de persoane în România, potrivit unui raport publicat azi de Justice and Care România. Ministerul Justiției sprijină victimele traficului de persoane cu vouchere în valoare de până la 3 300 de euro. Am discutat cu Ambasadorul britanic despre redactarea unui ghid comun pentru a apara cetățenii de traficul de persoane”, a scris ministrul Alina Gorghiu pe contul său de FB.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %