0 0
Read Time:3 Minute, 46 Second

Un subiect amplu discutat la conferința de presă organizată de Elena Lasconi care a avut ca temă demisia viceprimarului Constantin Țurțulea  și ridicat de presă a fost cel al curățeniei din Câmpulung care în tot acest mandat al viceprimarului Țurțulea ce s-a întins pe o perioadă de aproape un an și jumătate, a lipsit cu desărvârșire.

Și,  în tot acest timp, nu am spus-o numai noi ci și locuitorii Câmpulungului care s-au arătat total nemulțumiți de felul în care se face curățenie în Câmpulung, dar mai ales, în cartierele lui, unde angajații ADP-ului nu s-au văzut deloc.

Cum acest domeniu a apărținut viceprimarului, acesta a recunoscut acum, la final de mandat că municipiul Câmpulung nu a stat tocmai bine la capitolul curățenie și ne-a spus și motivele.

Unul dintre ele fiind desigur, așa cum a declarat că a fost angrenat în foarte multe proiecte europene și acest lucru i-a ocupat tot timpul.

Ba, a găsit și o metaforă cu „butelia în flăcări care stă să bubuie și nu-ți mai pasă dacă ușa este îchisă sai întredeschisă”. Umor negru, ce să zicem!  Adică, prioritatea lui și a administrației locale nu era curățenia orașului ci atragerea de fonduri și finalizarea uneor proiecte care până la urmă nu s-au terminat.

Pe noi, locuitorii puteau să ne mănânce șobolanii, că nu le ardea de noi!   Asta da, gândire administrativă!Și ca să nu cumva să se piardă ideile lui,  Țurțulea asemenea lui „Neagoe Basarab” și-a lăsat învățăturile lui către  „Teodosie”, recte,  Alin Vlădău în cazul în care acesta va întruni voturile consilierilor locali. Așadar, iată care sunt acestea:

„Eu am pregătit un fel de raport, ca să zic așa, pentru următorul viceprimar astfel încât să știe exact unde a rămas fiecare proiect, cu persoana de contact.

Voi fi disponibil pentru informări suplimentare dacă va fi nevoie pentru că ar fi păcat ca aceste lucruri să rămână acolo unde sunt acum.

Trebuie continuate pentru că sunt lucruri importante pentru Câmpulung și timpul întotdeauna este împotriva noastră. Cea mai mare problemă pe care o avem acum nu, prin prisma importanței ci prin prisma faptului că este nerezolvabilă oe termen scurt este problema câinilor maidanezi.

Aș fi vrut să găsim o soluție pentru o finanțare și să construim un adăpost.

În primul rând, ne trebuie echipă de ecarisaj ca să putem strânge toți câinii din oraș pentru a-i duce undeva.

Am început niște discuții, dar totul înseamnă pe termen lung. O soluție imediată este tot o colaborare cu ANIMA  care rămâne cheia.

Aș fi vrut să ajungem la stadiul în care să finalizăm deja ADI-ul de apă-canal, în care au fost implicați mulți oameni din Primărie, EDILUL și primarii comunelor limitrofe.

Aici, problema pentru care s-a continuat așa de greu, a fost pur și simpli, legislația. Trebuie să urmezi niște etape care sunt cerute de lege care întârzie o săptămână acum, apoi alta și alta până trec luni de zile.

Aș fi vrut să putem continua ce am început cu ADP-ul, și mă refer la cele două trotuare de pe strada Revoluției care s-au oprit în momentul în care s-a dat OUG 92, cea cu reducerea cheltuielilor și nu am mai putut să continuăm lucrările.

Și, ar fi multe lucruri care ar fi putut fi făcute și nu le-am făcut pentru că prioritatea a fost pe alte zone. Anul 2023, a fost un an în care  am avut multe proiecte în desfășurare care ne-au solicitat enorm pe toți angajații Primăriei.

La 31 decembrie 2023, toată lumea era fericită că am reușit să supraviețuim.

Mulți au spus că orașul este murdar. Ok, Câmpulungul este murdar, să presupunem asta. Ați văzut că în fiecare dimineață, muncitorii de la ADP sunt cu mătura pe centru, curăță tomberoanele.

Sunt multe motive pentru asta: în primul rând este natural ca toamna să cadă frunzele. În al doilea rând, structura ADP-ului este și aceea subdimensionată. Apoi, nu avem bani să cumpărăm utilaje.

Una este să dai cu mătura pe stradă și alta este să ai utilaje care mătură. Dacă am fi avut un buget sau am fi identificat o linie de finanțare prin care noi să dotăm ADP-ul cu utilaje, atunci problema s-ar schimba puțin. După cum am spus, toamna avem problema cu frunzele, var cu vegetația și iarna cu zăpada.Se intervine în măsura posibilităților și a resurselor umane. Sunt de acord cu dumneavoastră că orașul nu se prezintă cum trebuie”, a declarat Constantin Țurțulea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %