0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut recent un anunț extrem de important referitor la ce se întâmplă cu elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, în contextul în care mai multe orașe importante din țară sunt aproape de a intra în scenariul roșu. Acesta a dat asigurări că elevii vor susține examenele naționale și de bacalaureat la datele stabilite, indiferent de cum va evolua pandemia de coronavirus.
Vrem ca elevii din clasele terminale să poată merge la școală și în scenariul roșu

“Vrem ca elevii din clasele terminale să poată merge la școală și în scenariul roșu, deoarece examene naționale sunt definitorii pentru viitorul acestei țări. Având în vedere un an de predare online, care a generat pierderi, este nevoie să se poată recupera cât mai mult în vederea susținerii acestor examene. Examenele se organizează la nivel național și nu pe baza scenariilor și este important să le acordăm elevilor această șansă. A început programul de ore remediale prin care dorim să recuperăm ce s-a pierdut în timpul pandemiei, iar acestea se pot face doar față-în-față. Îmi place să cred că cei care sunt îndreptățiți să aprecieze din punct de vedere epidemiologic vor înțelege importanța sistemului educațional, iar acesta se bazează foarte mult pe reușita la aceste examene naționale. Ministerul Educației a făcut tot ce a știut mai bine, a modificat programa, a lansat o serie de simulări, dar rezultatul va fi văzut doar când se vor desfășura aceste examene.
Examenele se organizează la nivel național și nu pe baza scenariilor

Nici acum cei care au persoane în familie cu vulnerabilități medicale sau cei care au simptome specifice nu sunt obligați să meargă la școală, chiar dacă sunt în scenariile verde sau galben.
Am transmis propunerea către Ministerul Sănătății, sunt convins că se apleacă cu atenție maximă asupra acestei propuneri. Aș vrea să luăm această decizie responsabil și cât mai curând pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare care va duce multe localițăți în scenariul roșu. Îmi place să cred că vom lua această decizie înainte ca acest lucru să se întâmple, dacă ar fi susținută o astfel de inițiativă este nevoie de o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %