0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Doar 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar din România și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina anti-Covid, potrivit datelor centralizate și anunțate, vineri, de Ministerul Educației. Județul Argeș se înscrie în tendinţă, figurând în tabelul oficial cu următoarele procente: 46,85% (personal didactic de predare), 53,77% (personal didactic auxiliar) și 45,85% (personal nedidactic). În Argeș sunt eligibile pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus 6.395 de cadre didactice. La nivelul Inspectoratului Școlar nu vor participa la campania de imunizare cel puțin doi inspectori, care își pot justifica refuzul cu documente medicale.
Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor și personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare. Prioritari la imunizare vor fi angajații din învățământul preșcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii și cei care urmează să activeze fizic în școli, începând cu semestrul al II-lea. Vă reamintim că unitățile de învățământ preuniversitar pot fi redeschise din 8 februarie, acest lucru făcându-se, însă, în funcție de trei situații. Astfel, în localitățile din scenariul verde toate școlile se redeschid fizic, toți copiii merg la școală. În localitățile încadrate în scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, cei din ciclul primar, clasele I-IV, și elevii din clasele terminale – VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă un timp să meargă la cursuri preșcolarii și elevii din ciclul primar. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă (școlile se închid, rămâne învățământul online).
În mediul academic, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară.De precizat și că se va face o reevaluare la 2 februarie, dată la care va fi luată și decizia definitivă privind revenirea copiilor în bănci. Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinarea profesorilor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %