0 0
Read Time:8 Minute, 31 Second

Deputatul PSD, Simona Bucura Oprescu este cea care a acceptat să-şi deschidă sufletul în faţa noastră şi a cititorilor noştri. Am descoperit o femeie puternică, încăpăţânată ca un Berbec, orgolioasă, darnică şi iertătoare, un om cald cald care chiar dacă a intrat în politică de tânără a rămas cu sufletul curat, cu dorinţa de a-şi ajuta semenii şi cu credinţa naivă, ce-i drept de a face lumea mai bună.În tot acest timp însă, şi-a conturat şi propria idee despre ceea ce înseamnă astăzi politica în ţara noastră dând următoarea definiţie: „A face politică în România în momentul acesta este ca şi când ai dori să faci patinaj artistic în mocirlă”. Nimic mai adevărat am spune şi noi. Faptul că este o figură marcantă a politice argeşene, Simona Bucura Oprescu, este exemplul clar că chiar dacă le place sau nu, bărbaţilor şi femeile pot face politică la un nivel înalt. Şi Simona a demonstrat acest lucru cu prisosinţă şi a mai demonstrat ceva : că atunci când îţi doreşti cu adevărat ceva, nimic nu-ţi poate sta în cale.Ea este excepţia care întăreşte regula creată evident de bărbaţi cum că femeia trebuie să stea la….cratiţă ci nu la tribună. Nimic mai eronat şi Simona este cea care-i contrazice. Tatiana PETRESCU

1. Care au fost cele mai emoţionante momente din viaţa dumneavoastră?(Daţi-mi exemplu trei astfel de momente.)
Am să încep cu naşterea sorei mele, apoi cu moartea bunicilor mei şi aş încheia cu căsătoria mea despre care pot spune că a fost unul dintre cele mai fericite momente. Cred că ziua în care îmbraci rochia de mireasă este un moment de neuitat pentru orice fată.
2. Dacă ar fi să dăm timpul înapoi, spuneţi-ne care ar fi cele mai mari trei dezamăgiri pe care le-aţi trăit până acum?
Pot spune că viaţa a fost darnică cu mine în sensul că nu mi-a pregătit asfel de surprize neplăcute care să lase un gust amar. Asta nu înseamnă că nu am avut şi eu dezamăgirile mele peste care am încercat să trec cu uşurinţă chiar dacă acest lucru doare uneori mai ales când le primeşti din partea celor pe care-i crezi prieteni şi în care ai investit foarte mult sufleteşte. Pentru mine cel puţin, una dintre cele mai mari dezamăgiri a fost trădarea prietenilor care până la urmă, s-au dovedit a nu fi tocmai „prieteni” aşa cum îi consideram eu. Dar toate au un rost pe lume. Acest lucru m-a învăţat să fiu mult mai atentă la oamenii de lângă mine, în cine învestesc încredere şi timp.Şi o altă mare dezamăgire a fost apariţia a două articole de presă complet false şi, deocamdată, cam atât.
3. Când aţi fost cea mai fericită?
Aşa cum am mai spus şi mai sus, atunci când am fost mireasă și bineînțeles atunci când am devenit mamă.Încerc să mă bucur în fiecare zi de orice moment pe care mi-l dăruieşte Dumnezeu cu un scop, aş zice eu.
4. Ce vă deranjează cel mai mult la cei din jurul dumneavoastră?
Sunt foarte multe lucruri care mă deranjează dar cu timpul am învăţat să fiu mai indulgentă cu cei de lângă mine. Dar dacă ar fi să enumer aş începe cu ipocrizia, minciuna, lăcomia, nerespectarea cuvântului dat, laşitatea, etc.
5. Dacă ar fi să schimbaţi ceva la dumneavoastră care ar fi acel lucru?
Ar trebui sa fiu poate, mai puţin extrovertită şi să nu mai acord încredere oamenilor care nu merită.În rest, nu mi-aş mai dori să schimb nimic la mine pentru că mă simt bine în pielea mea.
6.Ce apreciaţi cel mai mult la subalternii şi colegii dumneavoastră?
Lucrul în echipă, loialitatea, profesionalismul, sinceritatea.
7.Dacă ar fi s-o luaţi de la zero aţi face acelaşi lucru?
Dacă aş avea mintea de acum pe alocuri, nu.
8. Când v-a fost cel mai greu?
Cred că toţi suferim atunci când cineva drag nouă are de suferit, pentru că familia este un lucru important pentru oricine. La fel şi mie, mi-a fost foarte greu atunci când cei de lângă mine au avut de suferit. Din fericire pentru mine au fost puţine astfel de momente şi mă rog zi de zi lui Dumnezeu să aibă grijă de mine şi de familia mea.
9. Unde vă vedeţi peste 10 ani?
Cu o familie unită, cu cel puţin un copil şi cu o carieră profesională temeinică susţinută de muncă şi bineînţeles, tot făcând politică.
10. Daţi-mi exemplu de două calităţi şi două defecte de-ale dumneavoastră.
Ca şi calităţi aş enumera voinţa de fier,tenacitatea şi hărnicia iar ca defecte: vorbesc uneori prea mult şi în majoritatea cazurilor îi judec pe ceilalţi prin prisma mea.
11.Credeţi în legea compensaţiei? S-a întâmplat să se dovedească în cazul dumneavoastră?
Întotdeauna am crezut în forţa binelui şi în legea compensaţiei pe lumea aceasta.Da, şi în cazul meu acest lucru s-a adeverit ba chiar am avut de învăţat din acest lucru. Am realizat că nu poţi câştiga în permanenţă şi la fel, nici pierde la infinit. Mereu roata se schimbă şi după caz, poţi câştiga după ce ai pierdut totul sau pierde ceva important după un câştig nemăsurat.
12. Atunci când sunteţi obosit/ă ce faceţi ca să ieşiţi din această stare?
Dacă pot, mă plimb prin pădure. Este un lucru care îmi dă linişte şi pot spune că este locul de unde pot să-mi iau energia.
13. Se spune că pentru a fi un om împlinit trebuie să construieşti o casă, să faci un copil şi să sădeşti un pom. Dumneavoastră cam ce aţi mai avea de făcut pentru a fi împlinit?
Le-am făcut cam pe toate. Așadar, sunt un om împlinit din toate punctele de vedere.
14.Sunteţi un om darnic? Dar iertător?
Sunt cel mai darnic om pe care-l cunosc iar atunci când iert, iert până la capăt.
15.Dacă ar fi să vă caracterizaţi în câteva cuvinte ce aţi spune despre dumneavoastră : că sunteţi un conservator sau un om modern, adaptat timpului în care trăiţi?
Sunt un om conservator ce trăieşte la maxim cu Energie,Entuziasm şi Empatie!
16. Povestiţi-ne cum v-aţi ales profesia. A fost o oportunitate sau ceea v-aţi dorit mereu?
Cred că până acum, viaţa a ales pentru mine. Cred că a fost vocaţie şi destin…..
17. Tânjiţi după ceva?
Da, să pot petrece mai mult timp în familie.Din păcate, acest lucru este deficitar la mine şi asta este din cauza profesiei, a politicii,etc.
18. O vorbă spune că „A fi om e lucru mare, a fi domn e o întâmplare”. Sunteţi de acord cu acest lucru?
Pentru mine nu este doar o vorbă, este un principiu de viaţă ce mi-a fost insuflat încă din copilărie de preotul paroh Vlădescu din satul meu,satul Valea Popii din comuna Mihăeşti la orele de Morală Creştină.
19. Cât de important este să ai „cei 7 ani de acasă?”
Fundamental. Dacă nu ai caracter şi educaţie nu ai nimic.
20. Succesul determină şansa sau şansa determină succesul?
După părerea mea, cele două se influenţează reciproc.
21. Oamenii puternici cred că destinul ţi-l faci singur. Credeţi în destin sau în voinţa proprie?
Cred că poţi fi arhitectul propriului destin în măsura în care calea ţi-a fost dată.
22. Mai aveţi prieteni din copilărie?Dar duşmani, oameni cu care nu vă înţelegeţi oricât aţi încerca?
Prietenii adevăraţi mi i-am păstrat. Este un lucru minunat să ştii că ai lângă tine oameni adevăraţi pe care te poţi baza oricând. În ceea ce privesc duşmanii, caut să nu le ţin numărul. Există o vorbă care spune că : „Cine nu are duşmani, să-şi cumpere!” iar alta care spune că este bine ca „Pe duşmani să-i ţii întotdeauna aproape!”.
23. Care credeţi că este cel mai important lucru care ar trebui schimbat la politicienii din ziua de azi?
Avem nevoie de oameni politici, care să facă politică pentru oameni şi nu pentru sine.Avem nevoie de oameni politici de caracter,care să facă politică de carieră , să aibă dorinţa de a face şi competenţa.
24. Cu cine sunteţi în concurenţă?
În permanenţă cu mine însămi.
25.V-aţi pierdut vreodată încredrea în prieteni?
Nu, niciodată şi dacă s-ar întâmpla acest lucru înseamnă că nu au fost prieteni adevăraţi şi m-am înşelat asupra lor.
26. Ce vă face fericită? Dar nefericită?
Dacă cei de lângă mine sunt sănătoşi şi împliniţi eu sunt fericită.
27.Care au fost şi sunt lucrurile esenţiale din viaţa dumneavoastră?
Familia mea, reputaţia mea, prezentul şi viitorul meu.
28.Care ar fi definiţia dumneavoastră pentru ceea ce se întâmplă la ora actuală în politica din ţara noastră?
A face politică în România în momentul acesta este ca şi când ai dori să faci patinaj artistic în mocirlă.
29. Care era lucrul care vă plăcea să-l faceţi în copilărie?
Să citesc, să mă joc ca orice copil, normal.
30.Povestiţi-ne o întâmplare haioasă din copilărie care s-a lăsat cu bătaie
Toată copilăria mea nu am luat bătaie decât de 4 ori. Bătaie însemnând 2 palme….dar întâmplările nu sunt haioase.
31. Ce este dominant în viaţa dumneavoastră: munca sau familia?
Ştiu că nu este normal să fie aşa dar, în prezent, munca.Dar îmi doresc să am timp suficient și pentru familie, pentru copilul meu.
32. Când aţi făcut pasul spre politică şi ce v-a determinat să faceţi acest lucru?
Avem 16 ani câmd am intrat în Partidul Social Democrat cu convingerea că eu voi schimba lumea.
35. Dacă ar fi să mulţumiţi cuiva pentru ceea ce sunteţi astăzi, cine ar fi?
Părinţilor şi bunicilor mei,învăţătoarei mele, doamna Radu Anişoara şi dirigintei mele din liceu, doamna Adela Dumitrescu.
36.Vă plac banii, alergaţi după ei?
Nu alerg după ei şi îi consider un mijloc şi nu un scop.
37. Vă place să staţi în bucătărie? Ce mâncăruri vă place să gătiţi?
Îmi place însă, nu am timp suficient să mă dedic gastronomiei.Dar atunci când reuşesc să-mi fac timp, pot spune că reţeta mea de pui cu smântână e neîntrecută.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %