1 0
Read Time:11 Minute, 30 Second

Invitata de azi a rubricii Monden este medicul pneumolog Ileana Drâmbăreanu. Născută în zodia Capricornului, Ileana Drâmbăreanu, este tipul de femeie care întotdeauna a ştiut ce a vrut. Încăpăţânată, orgolioasă, caldă şi mereu gata să-şi ajute semenii, darnică şi iertătoare sunt iată doar câteva dintre atuurile pe care le descoperi atunci când o priveşti şi ajungi să o cunoşti pe doamna doctor. Statura firavă este completată de farmecul deosebit dar şi de bunătatea care-i emană din toţi porii. Sinceritatea debordantă dar şi faptul că întotdeauna te poţi baza pe ea îţi dau siguranţa că oamenii buni chiar există dar trebuie să-i descoperi. Citind rândurile de mai jos, veţi descoperi o femeie puternică pe care loviturile vieţii nu au îngenunchiat-o ci din contră au făcut-o şi mai puternică.Dar nu numai atât. Îi veţi descoperi secretul, acela că-i plac foarte mult dulciurile şi în special ciocolata şi …cartofii prăjiţi pentru care ar renunţa la orice altă mâncare.Nu îşi doreşte bogăţii ci doar linişte şi sănătate. Dar,dacă vreţi să aflaţi mai multe despre medicul Ileana Drâmăreanu vă invităm să citiţi rândurile de mai jos şi vă garantăm că nu veţi regreta. Tatiana PETRESCU

1. Care au fost cele mai emoţionante momente din viaţa dvs.?(Daţi-mi exemplu 3 astfel de momente.)
„În viaţă ne emoţionăm de multe lucruri. Este greu să le aleg pe cele mai emoţionante, dar pot considera că acestea au fost : căsătoria şi naşterea celor două fiice”
2.Dacă ar fi să dăm timpul înapoi, spuneţi-ne care ar fi cele mai mari 3 dezamăgiri pe care le-aţi trăit până acum?
„Am avut şi neîmpliniri în viaţă, dar consider că acestea sunt chiar necesare din când în când, pentru că ne amintesc că nu totul este posibil, că este o limită în toate, că trebuie să conştientizăm realitatea la fiecare pas; am avut şi dezamăgiri care m-au marcat intens şi acestea au fost întotdeauna legate de oameni. Oameni pe care i-am considerat prieteni, pe umărul cărora am plâns, mi-am deschis sufletul în faţa lor, am avut încredere nemărginită, ca apoi să constat că m-au trădat şi nu numai că nu au fost alături de mine la necaz, dar ei au fost sursa necazurilor mele în foarte multe cazuri. Doare foarte tare şi doare sufletul. Este şi o parte bună în tot răul: ştii când „prietenii” nu-ţi mai sunt prieteni sau poate nu ţi-au fost niciodată cu adevărat prieteni.”
3.Când aţi fost cea mai fericită?
„Nu există un moment care să fi fost cel mai fericit sau mai fericit decât oricare altul.Reuşitele din viaţa de familie te fac să fi foarte fericit. Pentru mine familia este stabilitatea socială şi sufletească.”
4.Ce vă deranjează cel mai mult la cei din jurul dvs.?
„Nu le putem cere celor din jurul nostru să fie după exigenţa noastră aşa cum nici alţii nu ne pot cere nouă să corespundem îutrutotul exigenţei lor, dar la cei din jur mă deranjează cel mai tare răutatea.Cu astfel de oameni nu poţi comunica. Oricât de mult ai încerca să le explici anumite lucruri refuză să accepte.”
5.Dacă ar fi să schimbaţi ceva la dvs. care ar fi acel lucru?
„Nu sunt o persoană perfectă, dar mă străduiesc să nu fac greşeli şi să nu supăr pe cei din jur. Pot asigura pe oricine de bunele mele intenţii în tot ceea ce fac.Greşesc însă în faptul că am prea multă încredere în cei din jurul meu.Trebuie să fiu mai atentă atunci când abordez oamenii .Poate de aceea nu toţi cei pe care i-am considerat prieteni mi-au şi fost.”
6. Ce apreciaţi cel mai mult la subalternii şi colegii dvs.?
„Buna colaborare şi încrederea.Conştiinciozitatea cu care fiecare dintre noi ne facem munca este esenţială într-o bună colaborare.”
7.Dacă ar fi s-o luaţi de la zero aţi face acelaşi lucru?
„Cu siguranţă. Şi în meserie şi în viaţă.”
8.Când v-a fost cel mai greu?
„Când mi-am pierdut pe cei dragi:sora, cumnatul, părinţii,sotul. Dar nu am fost niciodată singură în aceste momente, am avut alături familia, toate rudele, prietenii.”
9.Unde vă vedeţi peste 10 ani?
„Dacă trăiesc, îmi doresc să fiu o pensionară care să mă bucur de tot ce am făcut în viaţă, de fetele mele şi familiile lor, de nepoţi, de toată familia şi prietenii mei şi mai ales, de dragostea lui Dumnezeu.”
10.Daţi-mi exemplu de 2 calităţi şi 2 defecte de-ale dvs.
„Este greu să mă laud sau să mă critic fără să fiu chiar şi foarte puţin subiectivă. Voi face însă, acest lucru. Sunt o persoană sinceră, care mă străduiesc să nu supăr pe nimeni şi să fac tot ceea ce trebuie cu cea mai bună intenţie.Nu promit niciodată să fac ceva dacă nu depinde întrutotul de mine. Dacă depinde numai de mine promit şi fac, mă ţin de cuvânt, dar dacă depinde de mai mulţi factori, promit că fac tot ce pot şi mă ţin şi de data aceasta de cuvânt.Ca defecte pot spune că sunt prea credulă, acord prea multora girul de „oameni buni”, dar prefer să-i consider cumsecade şi să nu fie, decât invers.Uneori, doresc să fac prea multe lucruri în detrimentul timpului, mă aglomerez şi trebuie să le replanific,oricum nu las nimic nerezolvat.”
11.Credeţi în legea compensaţiei? S-a întâmplat să se dovedească în cazul dvs.?
„Da. Cred că există o lege a compensaţiei dar niciodată nu m-am bazat în mod special pe ea. Mi s-a întâmplat să se verifice proverbul ca: „Tot răul este spre bine”, pentru că aşa am cunoscut caracterul multor oameni.”
12.Atunci când sunteţi obosită ce faceţi ca să ieşiţi din această stare?
„Citesc orice îmi pică în mână, mă uit la un film, la un reportaj relaxant, încerc să dorm dacă se poate, mă plimb.”
13.Se spune că pentru a fi un om împlinit trebuie să construieşti o casă, să faci un copil şi să sădeşti un pom. Dvs. cam ce aţi mai avea de făcut pentru a fi împlinit?
„Am facut doi copii, am sădit mai mulţi pomi iar casa (apartament de bloc) am cumpărat-o gata făcută.”
14.Sunteţi un om darnic? Dar iertător?
„Sunt şi darnică (depinde până unde consideraţi că poate merge dărnicia) şi iertătoare.Nu doresc răul nimănui şi nu am făcut niciodată rău nimănui.”
15. Dacă ar fi să vă caracterizaţi în câteva cuvinte ce aţi spune despre dvs.: că sunteţi un conservator sau un om modern, adaptat timpului în care trăiţi?
„Sunt un om care doresc să merg în pas cu vremurile.Nu accept toate modernismele, dar mă adaptez timpului în care trăiesc şi îmi place să învăţ tot timpul.”16.Povestiţi-ne cum v-aţi ales profesia. A fost o oportunitate sau ceea v-aţi dorit mereu?
„Mi-a plăcut întotdeauna să ajut oamenii oricum aş putea-o face, să le alin suferinţa cu metode ştiinţifice sau măcar cu o vorbă bună şi asta o puteam face foarte bine fiind medic.”
17.Tânjiţi după ceva?
„Nu tânjesc după nimic anume.Îmi place să mă bucur de linişte sufletească şi de împlinirea familiei.”
18.O vorbă spune că „A fi om e lucru mare, a fi domn e o întâmplare”. Sunteţi de acord cu acest lucru?
„Nu. Nu poţi să fi DOMN dacă nu eşti şi OM. Consider că aceste definiri se determină reciproc.”
19. Cât de important este să ai „cei 7 ani de acasă?”
„Foarte important, dar nu suficient. Educaţia se formează toată viaţa. Întotdeauna avem ceva bun de învăţat de la absolut oricine, numai că dacă din familie ai plecat cu un exemplu, cu o moştenire sufletească, acestea te ajută să te completezi continuu.”
20.Succesul determină şansa sau şansa determină succesul?
„Cred că este nevoie de amândouă.Dar pentru a avea succes în orice trebuie în primul rând să munceşti, altfel nu poţi avea nici satisfacţia acelei împliniri.”
21.Oamenii puternici cred că destinul ţi-l faci singur. Credeţi în destin sau în voinţa proprie?
„Cred că există şi o soartă, dar aceasta este peste puterile noastre. Pentru reuşite în viaţă este nevoie de muncă, de multă muncă şi seriozitate. Nu poţi aştepta cu mâinile în sân să ai un destin fericit şi împlinit, fără să faci nimic.”
22. Mai aveţi prieteni din copilărie?Dar duşmani, oameni cu care nu vă înţelegeţi oricât aţi încerca?
„Am prieteni din copilărie şi-mi place foarte mult să vorbim şi să depănăm amintiri.Este ca o călătorie în timp.Am şi oameni cu care nu mă pot înţelege oricât aş încerca, dar poate că este chiar necesar acest lucru pentru alungarea monotoniei din viaţă.Aceasta înseamnă că nu le este indiferentă persoana mea şi pe undeva mă simt chiar bine, deşi este şi trist să fie aşa. Eu optez întotdeauna pentru înţelegere şi prietenie. Foarte rar răspund provocărilor şi numai dacă este absolut necesar.”
23.Care credeţi că este cel mai important lucru care ar trebui schimbat la politicienii din ziua de azi?
„Urmarea doctrinei politice a partidului în care este înscris şi asta este valabil şi pentru partid. Ca partid nu este suficient să-ţi dai un nume, trebuie să respecti doctrina .Te inscri într-un partid care te reprezintă, în care te regăseşti ca mentalitate şi îi urmezi doctrina.Nu aprob traseismul politic pentru interese personale.”
24.Cu cine sunteţi în concurenţă?
„Nu sunt în concurenţă cu nimeni. Este suficient loc pe pământ pentru toată lumea. Nu am vrut niciodată locul nimănui,am candidat numai pe locuri vacante.”
25.V-aţi pierdut vreodată încredrea în prieteni?
„Da, atunci când m-au dezamăgit. Nnumai că aceia deja nu-mi mai erau prieteni. Prietenii nu te dezamăgesc niciodată.”
26.Ce vă face fericit? Dar nefericit?
„Să-mi ştiu familia bine, în primul rând.Sunt fericită să ştiu că în jurul meu nu este suferinţă, că este echilibru în toate pârghiile vieţii, că nu există ameninţări, că este pace şi colaborare între oameni”
27.Care au fost şi sunt lucrurile esenţiale din viaţa dvs.?
„Să fii sănătos şi să poţi munci.În felul acesta poţi rezolva toate problemele din viaţă (sigur, în limita posibilului), îi poţi ajuta pe ceilalţi, poţi fi util societăţii.”
28.Care ar fi definiţia dvs. pentru ceea ce se întâmplă la ora actuală în politica din ţara noastră?
„Nu se pot da definiţii în politică.Se întâmplă şi în ţara noastră ce se întâmplă peste tot : şi lucruri bune şi lucruri rele. Este important să fim înţelepţi şi să ştim să le estionăm.Voinţa poporului trebuie respectată, dar întotdeauna, nu numai când convine unora dintre politicieni.”
29.Care era lucrul care vă plăcea să-l faceţi în copilărie?
„Îmi plăcea să mă joc, aşa cum îi place oricărui copil, iar când am mers la şcoală, mi-a plăcut foarte mult să învăţ, să fiu printre elevii cei mai buni, să mă remarc prin lucruri bune, să fiu un exemplu pozitiv pentru toată lumea”
30. Povestiţi-ne o întâmplare haioasă din copilărie care s-a lăsat cu bătaie
„Nu am mâncat niciodată bătaie nici de la părinţi, nici de la copiii cu care mă jucam, nu am mâncat bătaie în viaţa mea de la nimeni. Nu ştiu ce este aceea”.
31. Ce a predominat în viața dumneavoastră: munca sau familia?
„Munca. În repetate rânduri mi-am neglijat familia în avantajul muncii.Dar nu mi-a părut rău niciodată. A meritat pentru că munca este şi bunăstarea familiei şi marele meu noroc a fost că familia nu numai că a înţeles acest lucru dar m-a susţinut, m-a ajutat cu tot ce a putut, s-a implicat cum a ştiut mai bine. Pentru mine a contat enorm pentru că şi randamentul meu în muncă a fost mai bun.”
32. Dacă ar fi să mulțumiți cuiva pentru ceea ce sunteți astăzi, cine ar fi acela?
” Lui Dumnezeu pentru părinţii pe care mi i-a dat, familiei, prietenilor, societăţii”.
33. Vă plac banii? Alergați după ei?
„Banii ne sunt indispensabili. Dacă facturile, cumpărăturile şi viaţa nu ar costa bani, atunci ar fi înlocuiţi cu altceva la fel de indispensabil. Muncim pentru bani, asteptăm retribuţia pentru munca prestată. Şi eu fac acelaşi lucru, fac eforturi pentru un ban în plus care mă ajută să-mi mai plătesc o cheltuială, dar nu alerg după ei.Nu fac orice pentru bani”
34. Vă place să gătiți?
„Îmi place să stau în bucătărie şi îmi plac treburile casnice. Gătesc cu plăcere orice, dar în special, prajituri pe care îmi place să le şi mănânc. Întotdeauna mi-a plăcut să am musafiri, să pregătesc mese festive la care să am şi prăjituri fine”
35. Ce vă doriți pentru viitor?
„Să am o bătrâneţe sănătoasă şi liniştită, pe care Dumnezeu mă rog să mi-o dea, chiar dacă este fără soţul meu.Să-mi sprijin în continuare fiicele şi restul familiei, să fiu în continuare de folos celor din jur şi societăţii”
36. Ați ales să intrați în politică. Când ați făcut pasul și de ce?
„M-am înscris în Partidul Democrat în anul 2006, după ce nu am mai fost Directorul Spitalului PNF Câmpulung, penttu că în timpul acelui mandat, nu am vrut să influenţez politic mersul spitalului. Am optat pentru PD, având în vadere orientarea de deapta a acestui partid aşa cum am mai spus-o.”
37. Cum s-a schimbat viața dumneavoastră după intrarea în politică?
„S-a schimbat în bine. Sunt mai aproape de oameni, vorbesc şi mai mult cu ei decât până acum, le cunosc mai bine problemele şi politica îmi dă şi posibilitatea de a interveni pentru rezolvarea unora dintre aceste probleme. Muncesc mai mult dar o fac cu plăcere şi atunci nu mai este greu.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %