Schimbarea clasei politice, liste curate, oameni noi, profesionişti, necorupţi, fără dosare, fără pete, oameni capabili, dornici de schimbare, resetarea clasei politice, un nou început, o nouă eră, adevărata revoluţie, trezirea şi schimbarea venită după 29 de ani, o Românie nouă, speranţe de schimbare, o nouă atitudine, speranţe pentru un viitor mai bun, politicieni care au înţeles să facă pasul înapoi, care au învăţat din tot ceea ce s-a întâmplat, o nouă atitudine, schimbarea totală mult aşteptată… Vorbe mari, frumoase, dorite, dar atât! Doar vorbe! Vorbe uitate, lozinci de faţadă, speranţe deşarte! De fapt, nu s-a schimbat mai nimic, politicienii n-au înţeles nimic, n-au învăţat nimic. Ţara e aceeaşi, oamenii sunt aceiaşi, politicienii sunt la locul lor!
Iubit sau hulit, înconjurat de prieteni sau adversari, fostul consilierul local PSD Nicolae Dumitrescu reuşeşte să suscite interes maxim pe scena politică din Muscel. Munceşte 16 ore pe zi şi spune că va face asta, fără pauză, până ce lucrurile se vor urni şi la noi. Indiferent de sentimentele pentru acesta, nimeni nu-i poate contesta ambiţia, capacitatea intelectuală şi organizatorică, forţa de a schimba „lâncezeala” politică de până acum din Muscel. O rundă de alegeri cu Nicolae Dumitrescu din partea oricărui partid, va fi cu siguranţă, o mare provocare şi mult mai interesantă. Despre poltică, polticieni, partide, dorinţe şi mai ales, putinţe într-un interviu cu Nicolae Dumitrescu. Tatiana PETRESCU
Existau informaţii potrivit cărora vă doreați și aveaţi şi argumentele „procentuale” să le zic aşa, ca să ajungeţi primarul Câmpulungului? V-ați dorit să candidați la alegerile din toamnă?
-La acel moment așa mă gândeam dar pentru că PSD a mers pe acelaşi candidat, despre care credeam că încă mai are șanse, am renunțat. Sincer, eu nu mă vedeam atunci și nici acum, în altă formațiune politică cel puțin, deocamdată. Apoi, sunt la o vârstă la care o candidatură nu poate fi o prioritate! Dacă totuși aş face-o, tot la stânga mă voi duce, chiar dacă va fi o stânga mult mai de centru!
Credeţi că mai are şanse PSD să se revigoreze după „duşurile reci” primite şi care ce-i drept, ar fi trebui să-l trezească la realitate ?
-Urmările dragneizării şi teleormanizării se văd şi vor fi greu de reparat. Foarte greu! Toţi cei care au acceptat de mulţi ani această dominare totală a unor lideri obscuri, cu o formare intelectuală precară, îndoielnică, eu le-aş spune pseudointelectuali, baronii semianalfabeţi ai partidului care există acolo, longevivi, doar pentru o singură „calitate” : „aduc voturi dom’le”! Ruşinile PSD! Mă întreb cum unii lideri cu bună știință de carte, intelectuali rasati, au acceptat această dominare copioasă a imposturii intelectuale şi a corupției! S-au mulțumit cu condiția umilitoare de a accepta această ruşine doar pentru a-şi păstra privilegiile! Partidul a avut la conducere doar trei intelectuali adevărați, devoraţi prin metode specifice de baronii analfabeți şi hoţi: NĂSTASE , GEOANĂ și PONTA! Nu suportau dominarea lor intelectuală și…out! Că şi ei şi-au cam făcut-o cu mâna lor, asta e!
Care este părerea dumneavoastră despre PSD local? Cum vedeți lucrurile?
-Liderii locali importanți, şi la municipiu şi la județ, s-au situat în aceeași notă de obedientă! Nici după căderea lui Dragnea, originea tuturor relelor din partid, se vede treaba că pentru a-și prezerva privilegiile nu iau atitudine să trimită acasă dominările analfabete din conducere şi guvernare! Pe 27 mai, ar fi trebuit să predea cheile de la Palatul Victoria iar parlamentarii să treacă în opoziție! Declinul a continuat zilnic. Dar cum să piardă aleșii un an şi jumatate de „cascaval”? Să nu continue ei să doarmă-n fotoliile moi pe bani şi pensii barosane? Asta le este nivelul conștiinței! Chiar nu-mi dau seama cum vor reacționa câmpulungenii la alegerile următoare!
Cedeţi că noi, românii ne dorim schimbarea? Ne dorim ca politicienii să fie altfel pentru ca şi viaţa noastră să fie altfel?
– Nu, schimbarea aia adevărată, profundă, fundamentală, aşteptată de 30 de ani, nu se va produce nici la următoarele alegeri locale şi nici la următorele alegeri generale, aşa cum nu s-a produs nici la ultimele alegeri prezidenţiale. Poate că electoratul nu poate sau nu ştie cum să opereze această schimbare. Sau poate că mai trebuie să treacă alţi vreo 30 de ani. Un lucru e însă sigur: politicienii nu vor să schimbe nimic. Mai ales pe ei. Se spune că „Vorba mare zboară, politicianul mic rămâne!”
Daţi-mi o definiţie a politicianului.
-Înclin tot mai mult să cred că în „Românica” noastră dragă au evoluat două specii distincte de oameni. Oamenii obişnuiţi, care se trezesc de bună dimineaţa pentru a câştiga cinstit o bucată de pâine şi oamenii politici, care tot de bună dimineaţa se gândesc cum să mai înhaţe o feliuţă de caşcaval. Această a doua specie – politicianul – în general, se ţine departe de oamenii de rând. Se corcesc între ei, fac afaceri între ei, deşi la televizor şi în conferinţe de presă dau cu baioneta unu-ntr-altul de ai zice că sunt duşmani de moarte. În realitate, după ce au livrat „circul” pentru popor, se pupă pe bot şi mai „pun” de o afacere. În general, afacerile lor se învârt în jurul banilor publici, bugetul public este „puşculiţa” pe care o sparg când şi de câte ori au chef.