0 0
Read Time:5 Minute, 16 Second

Pentru anul acesta vizează demararea altor patru investiții mari

Iată că după 4 luni de la câștigarea celui de-al doilea mandat, edilul comunei Schitu Golești, Vasile Tudorel Miriță și-a făcut bilanțul anului ce de curând s-a încheiat. Și, nu are a se plânge că a fost unul slab, dimpotrivă acesta are toate motivele să afirme că 2020 a fost un an bun atât pentru el pentru că l-a propulsat către al doilea mandat de primar al comunei dar și din punct de vedere al investițiilor finalizate care nu au fost puține. Conform celor declarate de el, edilul din Schitu Golești se poate lăuda cu finalizarea a două mari investiții: etapa I a canalizării și Căminul Cultural Schitu Golești-partea de construcție, la acestea adăugându-se modernizarea iluminatului stradal precum și continuarea lucrărilor din cadrul proiectului pe POCU pentru familiile defavorizate din Lăzărești, cu preponderență, de etnie rromă care au beneficiat de branșamente la curent, apă, reparații case și multe altele. Cum este un om de acțiune, evident că edilul Miriță are gânduri mari și în acest an și implicit pe tot parcursul acestui mandat pentru a-și duce la îndeplinire obiective propuse concetățenilor săi menite să le aducă un plus de confort. Și cum un bun gospodar își face front de lucru din timp, așa a făcut și edilul, și-a demarat licitațiile încă de anul trecut pentru ca din acest an, să se apuce de muncă. Și ca să vă arătăm că nu glumește și este pus pe muncă, acesta așteaptă cu sufletul la gură venirea primăverii care să-i permită demararea etapei II a investiției de canalizare care, cu puțin noroc, se va finaliza mai înainte de 3 ani, atât la cât este preconizat în proiect dar și pentru a demara modernizarea școlii vechi Schitu Golești pe care dorește s-o transforme într-o clădire socio-culturală ce va avea destinații multiple. Însă, gândul edilului zboară către alte două investiții importante pentru care a primit finanțare dar care încă nu s-au concretizat din cauza banilor, a politicii, și am mai spune noi, a nepăsării celor care au ezitat să-și facă treaba și lucrurile să-și urmeze cursul normal. Și, cum „speranța moare ultima”, edilul încă mai speră într-o minune și construirea cele două săli de sport să se concretizeze. Tatiana PETRESCU

Anul 2020, un an bun în investiții
” Anul 2020, a fost un an bun pentru Administrația Locală din Schitu Golești din moment ce am finalizat două investiții importante plus alte câteva. Amintesc aici, finalizarea investiției de canalizare etapa I, finalizarea Căminului Cultural de la Schitu Golești-partea de construcție, modernizarea iluminatului public și finalizarea altor lucrări pe proiectul POCU care sunt importante pentru cei cărora li s-a adresat acest program- etniei rrome care au beneficiat de lucrări de branșamente la curent, apă, reparații la case și multe alte. În concluzie, nu am zis degeaba că anul trecut pentru noi, a fost un an bun și plin în investiții”
Din primăvară, urmează etapa II a canalizării
„Pentru 2021, vizăm continuarea investiției de canalizare etapa II, și în acest sens, vă pot spune că pe 31 decembrie 2020, am avut adjudecarea licitației, Este o investiție pentru care și-au prezentat ofertele și s-au bătut pentru câștigarea ei, 6 firme de profil din țară. În cadrul investiției se vor executa 8 kilometri de rețea de canalizare din care 500 m vor fi pe partea stângă a DN 73, plus alți 7,2 km pe partea dreaptă a șoselei. Se vor executa două subtraversări pe sub DN73 și o subtraversare la CFR spre Costiță. Investiția se va executa pentru suma de 8 milioane lei. Deocamdată, această investiție o vom începe cu bani din bugetul local și avem în plan să cheltuim circa 1,5-2 milioane lei anul acesta și asta pentru că avem un excedent de vreo 2,4 milioane lei, bani care se vor îndrepta în principal, pentru canalizare. Să sperăm că în 3 ani vom finaliza investiția. În această săptămână vom semna contractul cu firma care a câștigat licitația iar ordinul de începere a lucrărilor îl voi semna imediat ce vremea ne va permite. După finalizarea celor 8 km ar mai rămâne ulițele laterale și aici vom vedea cum vom proceda și de unde vom face rost de bani”
Școala veche Schitu Golești se va trasforma dintr-o cenușăreasă în ….prințesă
„De asemenea, în această lună, se va finaliza și licitația pentru modernizarea clădirii socio -culturală am denumit-o noi, care se află peste drum de sediul administrativ și unde a ființat Școala veche Gimnazială cu clasele V-VIII Schitu Golești până în 2005. Și aici, concurența este acerbă fiind înscrise la licitație 9 firme. Investiția are ca termen de finalizare 24 de luni și se ridică la suma de 9 milioane lei, 4 milioane fiind ca finanțare europeană pe PNDL iar restul, din bugetul local. Preconizăm că tot din primăvară să demarăm și această investiție care va avea după cum v-am mai sus, destinații multiple: aici vom înființa un muzeu etnografic dar care să cuprindă și un colț cu exponate din minerit pentru că după cum știți, comuna noastră a avut origini în minerit, vestiare pentru sportivii care vor folosi terenul sintetic din spatele școlii, arhiva Primăriei o vom muta tot aici, la fel și Biblioteca Comunală, un Club al pensionarilor, o sală pe care o va folosi grupul de colinde „Fluierașii de la Schitu” pentru repetiții”
Semnarea contractului de finanțare pentru sala de sport de la Lăzărești stă în…pixul ministrului maghiar pentru Fonduri Europene
„Aștept și eu și poate reușesc și eu cu ministrul ăsta maghiar căci cu cel liberal nu am reușit să semnez contractul de finanțare pentru sala de sport de la Lăzărești. Eu sper că în vreo lună să reușesc acest lucru. Apoi, imediat dau drumul la licitație. Este o investiție pe POR în valoare de 1,2 millioane lei dar aici va trebui să iau banii în avans foarte mult pentru că nu am bani s-a fac eu. Mai avem pe CNI, construirea unei săli de sport în spatele Școlii Schitu Golești care este în licitație. Aici, lucrurile se mișcă mai greu, sunt 11 firme care își doresc execuția acestei lucrări și este o lucrare serioasă în valoare de 6,5 milioane lei.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %