0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Instanța a renunțat la urmărirea penală pentru acuzația de furt de energie electrică
Cunoscut ca având foarte multe bube în cap, fostul edil din Berevoești, Gigi Fănel Proca se pare că a mai scăpat încă o dată basma curată. După ce fusese acuzat de conflict de interese și instanța a constatat că fapta s-a prescris, fostul primar de la Berevoești, Gigi Fănel Proca, a trebuit să facă față altei acuzații. În urmă cu doi ani, Gigi Fănel Proca, a intrat în atenția procurorilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de energie electrică. Cazul a fost când clasat, când redeschis, iar în primăvara lui 2021 Proca senior a scăpat încă o dată.
Totul a pornit de la o acțiune a soților Proca, Gigi Fănel și Feldioara, care în 2018, au cerut în instanță ca Distribuție Energie Oltenia să fie obligată să încheie cu ei contract pentru furnizarea energiei electrice. Doar că atunci s-a constatat faptul că lucrurile nu erau în regulă. La domiciliul celor doi, erau amplasate două contoare, unul fiind debranșat, și în urma controlului efectuat, ambele au fost ridicate de firma de distribuție a energiei electrice. Proca s-a apărat susținând că aveau acte în regulă cu furnizorul, doar că nu aveau curent într-o parte a imobilului și de-asta aveau nevoie de alt contract. Practic, relațiile contractuale erau derulate cu o firmă care fusese radiată în 2013! Oricum, instanța nu a dat câștig de cauză familiei Proca, dar s-a deschis un dosar de furt de energie electrică.
În august 2019, cazul de furt a fost clasat. Dar lucrurile nu s-au încheiat așa, o solicitare de redeschidere a urmăririi penale fiind acceptată de Judecătoria Câmpulung. Astfel că au continuat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice livrate. Doar că, cinci luni mai târziu, Distribuție Energie Oltenia a avut din nou o dezamăgire. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a dat soluție de renunțare la urmărirea penală, iar instanța a acceptat-o. Hotărârea este definitivă!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %