De câţiva ani, edilii de comune şi nu numai, au realizat că numai prin atragerea de fonduri guvernamentale sau europene vor putea derula în comună investiţii de amploare şi asta pentru că bugetul local este prea sărăc pentru a susţine astfel de investiţii. Asemenea lor şi edilul din Poienarii de Muscel s-a „pliat ” foarte repede acestei situaţii şi, fără să mai stea pe gânduri şi-a pus specialiştii la treabă şi rezultatele nu au încetat să apară. Astfel, în 2017, a primit finanţare pe PNDL I pentru două proiecte care însumate, au făcut să intre în „teşchereaua” Primăriei suma de 1,5 milioane lei, echivalentul a 10,5 miliarde lei vechi. Aceste proiecte au vizat finalizarea Dispensarului Medical din centrul comunei(1 milion lei) şi captarea unui izvor în zona „Valea Iederii”(500.000 lei). Iată că anul trecut, cele două investiţii au fost finalizate în termen și acum urmează recepția și darea în folosință a lor. Cum alegerile s-au încheiat, edilul Ion Banzea și-a făcut deja planuri pentru cel de-al patrulea mandat și așa cum ne-a declarat vrea să se focuseze pe o investiție utilă și dorită de toți locuitorii comunei pe care o conduce, alimentarea cu gaze a comunei și pe asfaltarea drumurilor. Însă, pe tot parcursul anului trecut, în paralel, cu executarea celor două investiții și asfaltarea a două drumuri comunale importante, edilul Banzea, şi-a pus angajaţii Primăriei să se ocupe de documentaţiile necesare întocmirii proiectelor pentru care intenţionează să prindă finanţare, pregătind din timp, proiecte pe care doreşte să le deruleze pe viitor, mergând pe proverbul „Omul harnic îşi face vara sanie şi iarna, car” şi se pare că nu a dat greş, niciodată. La momentul discuţiei noastre, edilul ne-a declarat că în acest sens, a depus SF pentru cele două investiții pe care și le dorește în speranța că va primi finanțare. Despre, o altă investiție mare, cea a canalizării, acesta a declarat că, momentan, nu mai intră în calcul. Cert este că anul 2020, a fost unul bun pentru ceea ce a însemnat munca edilului Banzea și la fel speră ca va fi și 2021. Tatiana PETRESCU
„2020, a fost cu siguranță, un an bun și asta pentru că am reușit să finalizăm asfaltarea dumului comunal DC Pârșeni pe o lungime de 1km și care s-a făcut în condiții calitative deosebite.Lucrările au constat în asfaltare, rigole, ziduri de sprijin, șanțuri betonate, podețe trecere de pe o parte în cealaltă a străzii. Investiția s-a ridicat la circa 1,2 milioane lei. Mai mult, am reușit finalizarea celor două investiții: Dispensarul Medical Poienari și captarea izvorului de pe Valea Iederii pentru care am primit finanțare în 2017 pe PNDL și ne pregătim pentru recepția finală pentru ca mai apoi, să le putem pune în funcțiune. La capitolul drumuri, am mai reușit anul trecut, asfaltarea drumului comunal DC Valea Îndărăt pe o lungime de aproape 2 km, drum care are o lățime de 7 m.l. Este un drum care ne-a pus mari probleme și pentru care am găsit cu greu un constructor care să accepte această provocare și asta pentru că a fost un drum betonat. Finanțarea a fost din bugetul local și investiția s-a ridicat de 2,1 milioane lei. Lucrarea a fost foarte amplă și mai avem de făcut la el decât stratul 3, de uzură, pentru că pe acest drum, s-au turnat 3 straturi de asfalt. Fiind un drum betonat, s-a turnat peste el un strat de mortar, apoi s-a venit cu primul strat de asfalt, a urmat un fel de membrană și apoi al doilea strat de asfalt. Pentru cel de-al treilea strat de asfalt, stăm cu ochii pe buget iar dacă acesta ne va permite, vom continua lucrarea. Și va trebui s-o facem, pentru că mie nu-mi place să las lucrurile neterminate.”
Alimentarea cu gaze și asfaltarea a cel puțin 5km de drumuri-prioritatea celui de-al patrulea mandat
„Avem depus la CNI, un proiect pentru finanțarea a 17km de drumuri comunale pentru care am făcut cadastrarea. Îmi pun speranța ca în acest mandat să prind finanțarea a cel puțin 5km. O mare dorință a acestui 4 mandat ar fi obținerea unei finanțări pentru investiția de alimentare cu gaze a comunei pentru că eu consider că aceasta este singura modalitate de a proteja pădurile. În acest sens, am făcut un SF făcut dar cum în timpul jocului, s-au schimbat regulile, în sensul că ni se cere să avem cel puțin, 1000 de solicitări va trebui să intru în asociere cu vreo altă comună.
Pentru canalizare, la fel, avem SF făcut pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării, însă nu avem finanțare. După cum știți, investiția de canalizare este un proiect de anvergură care necesită finanțare mare, însă, această investiție aș lăsa-o mai încolo, întrucât vreau să mă axez pe alimentarea cu gaze. La noi, majoritatea locuitorilor și-au cumpărat fose și dacă ar fi după mine, aș propune ca locuitorii să fie finanțați la cumpărarea foselor decât să se facă investiție în sine, de canalizare”.