0 0
Read Time:6 Minute, 54 Second

Nici edilul comunei Schitu Golești, Vasile Tudorel Miriță nu a stat cu mâinile în sân pe perioada primului său mandat şi, asemeni omologilor din Poienari şi Lerești a muncit pe rupte pentru concetăţenii săi şi pentru a face din comuna sa una mult mai modernă şi civilizată, ba am putea spune uitându-ne la proiectele derulate anul trecut că nu s-a odihnit mai deloc. Ei bine, nici anul acesta nu va sta pe tânjală pentru că agenda de lucru este „full”. Trăgând linie şi adunând, edilul din Schitu Golești Lereşti, a punctat la absolut tot: apă, canalizare, gaze, asfaltări, şcoli, cămine culturale, autorizări ISU pentru unităţi de învăţământ, este la zi cu întocmirea proiectelor pentru care caută finanţări de oriunde numai din bugetul local nu, şi după cum o să vedeţi mai jos, nu are de gând să micşoreze viteza de execuţie pe care şi-a impus-o anul trecut chiar dacă ar putea să meargă la „ralanti” pentru moment. Cum în Administraţie, vacanţa este un….lux pe care edilul nu şi l-ar permite, acesta „turează” motoarele la maxim şi anul acesta şi credem noi că nu greşeşte. Numai să nu le……”gripeze” dar băgăm de seamă, au avut grijă alții de acest lucru și o să vedeți mai jos, de ce. Adept al proverbului „Cum îţi aşterni, aşa dormi!”, se vede treaba că Vasile Tudorel Miriță va avea un „somn liniştit” pentru că şi-a aşternut ….bine. Tatiana PETRESCU

Canalizarea, episodul doi se află în grafic

La momentul actual, în comună, se derulează una dintre cele mai importante investiții și ne referim la cea de canalizare etapa a II-a pentru că prima etapă a fost finalizată cu brio și cu o economie de 400.000 lei la buget, după ce constructorul a lucrat în ritm alert, pentru a duce la la capăt o investiție costisitoare și aici ne referim la suma de 8,3 milioane lei. Așa cum avea să declare edilul, această investie a canalizării etapa I, a început în aprilie 2019, în urma unui proiect depus la Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației prin PNDLII, iar valoarea de finanțare a fost de 8,3 milioane lei din bugetul de stat și diferența de 600.000 lei din bugetul local. Ea s-a făcut pe o lungime de 7,3km cu stație de epurare dimensionată pentru 4000 de locuitori ce s-a realizat în 2019 cu două module. Pe 4 septembrie, lucrarea s-a finalizat, inclusiv partea de refaceri podețe, acces gospodării, turnare strat beton și asfalt. Cea de-a doua etapă a canalizării s-a demarat în luna martie a acestui an iar investiția se va derula pe o lungime de 8km cu două subtraversări pe DN73 și va costa peste  8 milioane lei. Cum edilul Miriță își dorește să o finalizeze cât mai repede, mai că-l bate gândul să deschidă o linie de credit bazându-se și pe pofta de muncă și seriozitatea constructorului care i-a promis, că dacă există banii, el face și pe „dracu în patru” și termină investiția mai repede cu doi ani. ” În momentul de față, se lucrează la etapa a doua a investiției de canalizare care a demarat în luna martie, și pot să vă spun că până la momentul discuției noastre, deja, s-a realizat rețeaua de canalizare pe o lungime de 1,2 km. Din păcate, am întâmpinat unele probleme pe teren și am fost nevoiți să schimbăm din soluțiile tehnice”

Școala Gimnazială Lăzărești  așteaptă marea …..transformare

Cea de-a doua investiție care este la un pas de a porni este modernizarea vechii Școli Gimnaziale Lăzărești care va fi transformată într-o clădire socio-culturală și pentru care edilul așteaptă avizul de la AFIR pentru începerea lucrărilor. Investiția se ridică la 2 milioane lei, din care 64.000 euro reprezintă finanțare europeană pe GAL prin PNDR iar restul de banii, de 900.000 lei sunt din bugetul local. Investiția are ca termen de execuție 18 luni și va avea destinații multiple: se va înființa un muzeu etnografic dar care să cuprindă și un colț cu exponate din minerit, vestiare pentru sportivii care vor folosi terenul sintetic din spatele școlii, Arhiva Primăriei, Biblioteca Comunală, un Club al Pensionarilor, dar și o sală de repetiții pentru Grupul de colinde Fluierașii de la Schitu ” Vreau să vă spun, în altă ordine de idei că așteptăm avizul de la AFIR pentru ordinul de începere a lucrărilor de la Clădirea socio-culturală care va fi execută de firma SERCOP și a cărei valoare se ridică la circa 2 milioane lei. Termenul de execuție este de 18 luni și nu cred că vor fi probleme în respectarea lui. Finanțarea acestei investiții este prin PNDR -300.000 lei și diferența va fi din bugetul local. În acest an, am bugetat lucrări în valoare de 750.000 lei și vom începe cu schimbarea acoperișului”, a declarat edilul Miriță.

Sala de sport de la Școala Gimnazială Lăzărești își așteaptă desemnarea constructorului
„Vă mai pot spune că ne aflăm în licitație pentru construirea sălii de sport la Școala Gimnazială Lăzărești și undeva cred eu la sfârșitul lunii mai, o să avem raportul final pentru aflarea câștigătorului. Sunt trei firme doritoare-două din Pitești și una din Câmpulung, finanțarea investiției se va face prin POR. Prin contractul de finanțare europeană, derulat prin Programul Operațional Regional, semnat a la MDLPA avem asigurată sursa de finanțare pentru execuția sălii de sport școlare de la Școala Gimnazială Lăzărești și valoarea contractului obținut pe POR se ridică la 1,2 milioane lei și aici, vorbim de o sală de sport de dimensiuni mai mici, unde 317mp va fi suprafața construită și în această sumă vor intra inclusiv dotările. Acolo se va juca volei, handbal, bashet și această sală va mai cuprinde grupuri sanitare și vestiare”, a mai declarat acesta.

Contestații peste constestații pentru construirea sălii de sport din cadrul Școlii Schitu Golești

Bucuria cu care a anunțat edilul Miriță demararea construirii sălii de sport din cadrul Școlii Gimnaziale Schitu Golești pentru care a primit finanțare de la CNI a fost umbrită am putea spune de o practică de „mârlan” pe care CNI a adoptat-o pentru desemnarea câștigătorului licitației la care au participat 14 firme : de a anula licitația pentru că a considerat că toate ofertele prezentate nu erau eligibile. Probabil faptul că „nu a ieșit cine trebuia”, i-a determinat pe cei de la CNI la o astfel de atitudine care iată i-a dat peste cap toate calculele edilului în ceea ce privește construirea acestei săli de sport la termenul prevăzut pentru care trebuie să recunoaștem, a dat din coate vârtos pentru a obține finanțare și când să zică hop, CNI-ul, i-a dat la gioale. Nemulțumiți de răspunsul dat, trei dintre ofertanți, au contestat decizia CNI și au mers la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor de unde au primit un aviz favorabil care obligă CNI-ul să reevalueze ofertele și să dea câștigătorul licitației. ” După cum știți, Compania Națională a Investițiilor, s-a ocupat cu licitația pentru construirea sălii de sport din cadrul Școlii Gimnaziale Schitu Golești pentru care a fost ca termen de depunere a ofertelor data de 26 octombrie 2020 și adjudecarea câștigătorului s-a dat la sfârșitul lunii aprilie 2021, mai precis, pe 25 aprilie. Au fost 14 ofertanți și așteptam cu sufletul la gură soluția. CNI a anulat raportul procedurii nefiind dat niciun câștigător dar acest lucru nu s-a oprit aici, pentru că trei dintre participanți, au contestat acest raport al procedurii. Aceste contestații s-au soluționat pe data de 10 mai 2021 de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ca fiind admise și obligă CNI-ul să continue evaluarea pentru cele trei firme contestatare. Deși nu ar fi motive, CNI, ar putea contesta această decizie la Curtea de Apel București. Poate că acest lucru este și o politică a lor să mai întârzie. Dacă se va continua reevaluarea și consideră că aceste firme au oferte admisibile, CNI, trebuie să se pronunțe în vederea unui câștigător pentru ca mai apoi, să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Cum termenul de depunere a plângerii la Curtea de Apel este de 10 zile, care au trecut, deci nu se va contesta decizia Comisie pentru Soluționarea Contestațiilor, așteptăm câștigătorul”, a declarat edilul Miriță

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %