0 0
Read Time:4 Minute, 48 Second

La Lereşti, primarul Marian Toader continuă să îşi ţină promisiunile făcute celor care l-au votat: o administraţie modernă, cu servicii de calitate şi un confort rural garantat. Aflat la al doilea mandat, edilul Marian Toader, şi-a dat repede seama că cel mai important lucru în administraţie este grija faţă de cetăţeanul care-ţi dă votul faţă de care trebuie să-ţi respecţi promisiunile pentru că te afli în slujba lui, nu el în slujba ta. Acest concept a încercat să-l facă cunoscut angajaţilor din Primăria Lereşti şi a reuşit pentru că aici, respectul pentru cetăţean este primordial. De-a lungul celor patru ani ai primului mandat, edilul Toader, s-a dovedit a fi un bun manager şi totodată un bun gospodar şi drept dovadă stau investiţiile demarate şi finalizate în tot acest timp şi fără lipsă de modestie, nu au fost puţine. Însă, cum banii sunt uneori puţini, edilul Toader, a căutat resurse financiare oriunde, numai să scutească bugetul local şi, de acest „prost obicei” promite să se ţină pe tot parcursul celui de-al doilea mandat. Anul trecut, a fost unul prolific pentru Administraţia Locală Lereşti şi asta pentru că s-a muncit pe brânci iar lucrările au fost de calitate. Însă şi în acest an, edilul nu are de gând să stea degeaba şi încă de pe acum îşi anunţă concetăţenii că de cum timpul va permite este gata să se apuce de muncă astfel încât aducerea la bun sfârşit a investiţiilor să se facă la timp şi mai ales de calitate. Pentru că este un om de cuvânt, suntem sigur că toate proiectele promise vor trece linia de sosire. Iată aşadar care au fost proiectele derulate în 2020 şi care vor fi cele din 2021 conform declaraţiei edilului: „Am lucrat la o sumedenie de investiții anul trecut, unele dintre ele începute în anii anteriori: 2017, 2018, 2019, altele au fost începute în 2020. Despre toate aceste investiții pot spune că majoritatea au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare. Ce pot să spun cu certitudine este faptul că nu am avut întârzieri în execuția acestor lucrări. Așadar voi începe cu investiția de alimentare cu gaze a comunei care s-a derulat pe parcursul mai multor ani și în tot acest timp, aceste extinderi de rețele de gaze au fost făcute cu bani de la bugetul local. La ora actuală, mai avem o singură zonă unde nu există alimentare cu gaze și este vorba de Strada „Șotcan” și acest lucru se datorează dintr-o neînțelegere a Distrigazului. Am reușit să facem extinderi de gaze pe circa 1km iar în cei 4 ani ai mandatului meu, am realizat 5 km. Dacă ar fi să tragem linie și să adunăm, pot spune că în comuna noastră sunt racordați la gaze circa 95% dintre locuitori. În acest sens, vă pot spune că avem solicitare făcută la Distrigaz acum, după schimbarea legislației care prevede racordarea gratuită a locuitorolor. Dar trebuie să vedem ce înseamnă acest lucru.
Mai avem zona „Poduri” unde este o zonă cu potențial de construire dar aici, conform procedurii de la Distrigaz trebuie să avem minim un abonat dar și cătunul „Pojorâta”. La ora actuală, suntem în tratative cu Distrigazul unde trebuie să depunem documente pentru a obține licență de operare. Aici, avem școala, grădinița și și-au exprimat dorința și o parte dintre locuitorii de aici de a fi racordați la gaze. Noi, sperăm ca anul acesta să continuăm cu această extindere de gaze aici.
Am mai finalizat extinderea rețelei de apă potabilă în zona Poduri aici unde vă spuneam eu că este o zonă în care se dorește să se construiască așa că noi suntem obligați să asigurăm toate utilitățile. Am început cu apa, unde am avut o cofinanțare și cu Consiliul Județean Argeș, investiția ridicându-se la 470.000 lei și s-a făcut pe o lungime de 1,1 km. Tot anul trecut, am finalizat acea investiție începută în anii precedenți: reabilitare și modernizare drumuri de interes local și aici mă refer la asfaltarea celor 11 străzi, investiție care a fost finanțată din bugetul local și care s-a ridicat la 1,8 milioane lei. Ea s-a făcut pe o lungime de 4,2km. În luna decembrie, am făcut recepția la investiția de extindere a rețelei de canalizare în satul Voinești, care s-a făcut pe străzile: „Răceni”, „Roman”, ulița „Redea”, și „Valea Foii” în urma unui proiect finanțat de MDRAP prin PNDL II. Investiția s-a ridicat la 1.895.000 lei și au fost asfaltați, 3,4 km. S-au mai executat în paralel cu aceste investiții și extinderea rețelei electrice pe strada „Moraru” cu bani de la bugetul local. Ea s-a făcut în colaborare cu CEZ și cu cofinanțarea lui, urmând să facem extinderea rețelei electrice pe strada „Iaru”.
Canalizarea este realizată în proporție de 95%. Mai avem în Pojorâta, pe strada „Poduri”(1,1km) și pe încă o stradă care face legătura între străzile „Valea Mărului” și „Lt. Dumitru Lazea”, și strada „Țarina”. În momentul de față, avem oprite toate lucrările până când timpul ne va permite reluarea lor.
Pentru 2021, vom avea în derulare modernizarea drumurilor de interes local, o investiție finanțată de AFIR în valoare de 1 milion de euro, unde mai avem de turnat asfalt pe strada Pahonțu unde au survenit niște modificări. Sperăm ca el să se finalizeze în acest an. Am depus documentația la Apele Române pentru obținerea avizului de gospodărire a apelor. În acest mandat, îmi doresc asfaltarea ultimelor străduțe din comuna noastră și în acest sens am pregătit un DALI. La momentul discuției, avem finalizată licitația la Modernizarea Pieței Agroalimentare din Târgul Voinești iar pe CNI, avem depus un proiect pentru finanțarea unei săli de sport”, a declarat edilul Toader.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %