0 0
Read Time:3 Minute, 52 Second

Se pare că lucrurile merg din ce în ce mai prost la Spitalul Municipal Câmpulung și asta din cauza managementului defectuos de care se fac responsabili cei doi „specialiști”, aleși pe sprânceană de edilul Elena Lasconi care au reușit fără niciun efort, ce-i drept să ducă această instituție aproape în moarte clinică. Dar lor, nu le pasă!!!

Sunt preocupați de afaceri, de  organizarea a noi concursuri și  să dea afară medicii care au fost convinși cu greu de fostul manager Alexe să aleagă Câmpulungul pentru a profesa.

Medicii pleacă sau sunt ușuiți, iar ei gândesc afaceri pe termen lung!

Deunăzi, vă relatam că trei medici buni au ales să plece din Spitalul Municipal din cauza nesimțirii altor medici ajunși acum, pe „cai mari” din cauza afilierii politice și aici mă refer la cele două doamne doctor obstetrician, Stela Mateescu și Marinela Ecaterina Drăgulinescu care au făcut greșeala ca după pensionare să mai vină să profeseze la Spital în urma unui contract de prestări servicii pentru a ajuta această instituție sanitară.

Jignite de comportamentul dictatorial și total neprofesional al doctoriței Iordache, acestea au preferat să renunțe. Cel de-al treilea medic specialist foarte bun este Cristina Oancea -medic diabetolog care „rămasă singură pe baricade” după ce colega sa, medicul Chirulescu se află pentru doi ani în concediu de creștere a copilului și-a dat demisia din cauza presiunilor exercitate de conducerea spitalului.

Spitalul, la un pas de colaps! Fără medici, fără bolnavi dar ei fac achiziții fără număr!

Iar „picătura care a umplut paharul” și așa prea plin al răbdării acestui medic a fost joia trecută, când bolnavii de diabet au fost nevoiți să aștepte câteva ore pentru a-și lua rețetele de diabet. Anunțați de problemele cu sistemul informatic, bolnavii au continuat să aștepte în holul Policlinicii și, inevitail că gradul de nemulțumire al lor a crescut făcând să  se producă o agitație care nu-și avea rostul pentru că efectiv, medicul Cristina Oancea nu era vinovată de nefuncționalitatea sistemului care a pus-o în imposibilitatea de a elibera rețete.

Venită la fața locului pentru a calma lucrurile, managerul interimar al Spitalului Municipal Câmpulung, Petrina Florea nu a făcut altceva decât să „pună” paie pe foc, dând încă o lecție a incopempetenței sale față de gestionarea unei crize. Cum este în permanență în lipsă de idei și de măsuri, Florea, s-a „fofilat” în fața presei atunci când a fost luată la întrebări și i s-a cerut un punct de vedere legat de situația  bolnavilor de diabet, promițând că va face acest lucru  într-o viitoare conferință de presă.  Așa rezolvă ea problemele spitalului, prin fuga de răspundere și nu trebuie să ne supărăm pe ea! Atât poate!

Acreditarea se amână, la fel ca Paștele,  pentru la anul!

Vinovați sunt cei care au numit-o în această funcție. Și ca să vă mai aducem un argument forte al neputinței ei și a lui Aron, vă anunțăm că acreditarea Spitalului se… amână pentru la anul!

. După demiterea lui Alexe, făceau pe victimele și se pregăteau să joace în „Liga Mare”. Ne cereau să-i lăsăm în pace, că vor să muncească pe rupte pentru acest lucru că de fapt, Alexe îi cam încurca și de aceea au „pus-o la butoane” pe Florea ca să treacă cu brio peste acreditare, că se pricepe, este deșteaptă, frumoasă și devreme acasă, texte expirate!

De buni ce sunt, au luat firmă de consultanță ca să le facă treaba!

Pentru ca mai apoi, să ia o firmă de consultanță care să le facă treaba. La nicio săptămână de la „înscăunarea” lui Florea au făcut achiziția. Întrebată de ziariști de ce au plătit o firmă de consultanță, Petrina le-a răspuns că de fapt au luat consultanță pentru un audit clinic.

În fine, ca să n-o mai lungim, când și-au dat seama că este o „pălărie mult prea mare” pentru ei, Aron și Florea, au cerut Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate amânarea acreditării Spitalului Municipal pentru anul 2024. Și pentru a nu ni se mai imputa faptul că „suntem prost informați”, mai jos atașam și actele doveditoare. Acest lucru ne întărește convingerea că Aron și Florea au acum probleme de consolidare a pozițiilor de lideri. Pentru că așa cum v-am mai spus, pregătesc înscăunarea  ca manager pe 4 ani a lui Florea și evident că nu s-au dat în lături de la ilegalități. Dar, despre acest lucru vom scrie într-un articol viitor! Ideea principală este că „gașca USR lucrează în interesul ei iar noi, nu trebuie să dormim liniștiți!” dacă mai vrem să avem spital în Câmpulung. Tatiana PETRESCU

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %