
Printre alte nereguli reclamate de bolnavii care sunt internați la Spitalul Municipal Câmpulung se regăsește lipsa unui chioșc alimentar de unde aparținătorii cât și bolnavii, să poată să-și facă cumpărăturile necesare atunci când fără voia lor ajung pe patul spitalului. Bieții de ei, nu au de unde să-și cumpere nici măcar o cafea, ce să mai zicem de alte lucruri utile.
Cred că am ajuns să fim repetenți la toate capitolele când vine vorba de Spitalul Municipal Câmpulung și de managementul defectuos practicat de actuala conducere care în cei circa 4 ani de când a fost înfiptă acolo de ” primărița care este”, Elena Lasconi au reușit să ducă această instituție aproape de faliment, pentru că se aude vorba prin oraș că nu mai au bani nici de salarii începând de luna viitoare, lucru pe care-l preconizam de mult timp.
Când a dat de fundul pungii, ce să vezi, managerul Florea, a început să se scumpească acum și la …tărâțe căci atunci când a avut punga plină lăsată de Alexe a aruncat cu banii în stânga și în dreapta, fără să-i pese, așa încât, a reușit să toace în nici doi ani, circa 7 milioane lei din bugetul propriu. Acum ciuciu, buget propriu!
De foarte multe ori, mi s-a adus la cunoștință cu indignare de către mulți cei care au avut ghinionul să ajungă pe patul spitalului că Spitalul Municipal Câmpulung este singura unitate spitalicească cred că din țară, care nu are în incinta lui minim un chioș alimentar care să fie aprovizionat cu de toate de unde atât aparținătorii cât și cei care sunt internați să poată să-și cumpere ceea ce au nevoie. S-au plâns la uși închise!
După cum știți, la spitalul nostru existau două astfel de chioșcuri dar odată cu venirea „găștii” useriste la conducerea lui, și aici mă refer doar la Aron și Florea, chioșcurile au dispărut pe motivul că „nu erau estetice” după viziunea lor „futuristă”.
Și de ce credeți că nu le-au mai prelungit contractele celor doi proprietari? Vă spun eu, pentru că în dorința lor avidă de bani, l-au introdus în cerc și pe cel care a „desenat pe gratis” toate proiectele „futuriste” ale Elenei Lasconi și apoi, a celor doi, Aron și Florea, nimeni altul decât proaspătul consilier local USR, Alexandu Cristinel Cotoanță care după o jumătate de an, iată că renunță la mandatul de consilier local pentru că a realizat că nu mai poate face nicio afacere cu….Primăria și cu alte subordonate ale ei și că buzunarul lui are de suferit! Așa că, nu-și mai poate permite acest „lux”!
Păi, prin firmele lui s-a cumpărat pentru spital, tot mobilierul și la niște prețuri astronomice, bașca faptul că tipul și-a băgat prietenii care au firme de construcții prin Policlinică și vă aduc reamintesc numai tărășenia cu montarea liftului. Ce să mai vorbim de achizițiile primite pe tavă de la Primăria Câmpulung care au fost …fără număr.
Să revenim la spital, acolo unde domnul Cotoanță a fost repede „băgat” în pâine de Aron care i-a propus, să pună pe hârtie un proiect de reabilitare și modernizare a curții spitalului pentru o sumă care întrecea orice imaginație 50.000 lei. Căci, cum poți „sifona” mai repede bani mulți decât făcând… hârtii?
În acest proiect, intra desigur, și construirea a două chioșcuri alimentare din termopan, pentru că nu-i așa, trebuia să mănânce și gura altcuiva care se ocupă cu termopane și, bănuiesc că știți la cine fac referire.
Lihodit, Cotoanță, a avut nerușinarea să încaseze mai întâi, factura și apoi, să se apuce de muncă, dacă mai era cazul, căci oricum, acel proiect nu urma să se realizeze vreodată.
Așa că s-a dus la managerul Alexe și i-a băgat pe sub nas factura cu cei 50.000 de lei sperând să-l păcălească. Cum știa cu cine stă de vorbă, Alexe, a refuzat, așa că domnul arhitect a fost nevoit să „sune un prieten”, adică pe Aron care a venit la Alexe și a încercat să facă lobby ca să nu zic trafic de influență pentru Cotoanță, susținând că ideea de modernizare a curții spitalului nu este rea deloc, însă Alexe nu s-a lăsat înduplecat deloc. „Ghinion de neșansă”, ca să zicem așa! Dar, cu siguranță, acesta și-a luat banii, după demiterea lui Alexe și acest lucru îl vom avea în vedere!
Din informațiile noastre, cea care se face vinovată de lipsa acestor chioșcuri alimentare din curtea spitalului este actualul manger Florea care nu ajunse încă „mare conducătoare de trib” și ocupa doar funcția de consilier juridic și în atenția ei se aflau toate contractele făcute de spital cu terți.
Însă, aceasta de- abia aderase la haita useristă și primise ordin să „dea în orbul găinii” atunci când vine vorba de orice contract, adică să-l sape pe Alexe dacă vroia să devină șefă! Și, Florea s-a conformat și a devenit astfel o marionetă perfectă în mâna păpușarului de Aron.
Ea avea obligația să anunțe conducerea spitalului de expirarea contractelor și atunci când a venit rândul expirării pentru unul dintre chioșcuri și ne referim la cel aflat pe aripa de sud, s-a făcut că plouă, așa încât, proprietara s-a văzut forțată să apeleze la bunăvoința lor care evident, cum aveau alte planuri, au refuzat o nouă prelungire a contractului. După ce a înțeles jocurile celor doi, obosită dar și scârbită de atitudinea lor, biata femeie și-a ridicat chioșcul și a plecat.
A rămas așadar, chioșcul din părculet, cel aflat în fața clădirii cu ORL, Psihiatrie și a fost ok, pentru că era foarte bine aprovizionat și toată lumea era mulțumită.
Apoi, a venit perioada pandemiei, când au fost sistate toate activitățile chioșcurilor alimentare din unități sanitare și școli. După revenirea la normalitate, proprietarul chioșcului, s-a dus la Aron și la Florea pentru prelungirea contractului cu doi ani, atât cât a fost închis pe perioada pandemie, pentru că era dreptul lui, conform contractului pe care-l avea dar, la fel cum procedase cu proprietara primului chioșc, i-au zis PAS, ba mai mult, i-au pus în vedere să-și dărâme șandramaua cât mai repede când încă vechiul contract nu expirase. Asta da, atitudine de vătaf!
Și uite așa, am rămas fără niciun chioșc la spital, dar lor nu le pasă! Asta încerc eu să subliniez, că celor doi, nu le pasă de nimic decât de propriul interes. Acum, bolnavii sau aparținătorii mai pot face cumpărături decât de la stația PECO aflată lângă spital și știți ce prețuri au!
Ei încalcă legea zi de zi, dar se preocupă să facă angajări peste angajări dar nu sunt în stare să scoată la licitație două amărâte de spații comerciale pentru că nu vine cine trebuie, v-ați prins, nu?
Numai că ei uită un lucru foarte important și anume că vine timpul acreditării și existența a minim unui punct alimentar este obligatorie dar și necesară pe lângă multe altele, adică crește șansele ca spitalul să fie acreditat. Dar, nu au nicio tresărire! Să vedem până când le-o mai merge!!! Tatiana PETRESCU