0 0
Read Time:3 Minute, 48 Second

Pentru că a i-a dat peste nas, șefei de la Inspectoratul Școlar și a înființat o clasă pregătitoare,
Directorul Liceului cu Program Sportiv, Daniela Păcioianu a fost demis prin….fax
Surpriză de proporții oferită la sfârșitul săptămânii de „generalul” de la Inspectoratul Județean Școlar Argeș directorului Liceulului cu Program Sportiv din Câmpulung, Daniela Păcioianu care a fost demisă prin ….fax de șefa de la județ, Liliana Murguleț. Stupoarea a fost atât de mare încât, fostul director, Daniela Păcioianu chiar dacă a încercat să afle mai multe detalii de la șefa sa, nu a fost cu putință și supărător este faptul că aceasta a făcut tot posibilul s-o umilească pe care care a vrut să-i dea peste nas înființând fără să-i ceară acceptul o clasă pregătitoare în liceul pe care-l conduce de circa 6 ani. Adică, să înțelegem că doamna inspector general, Liliana Murguleț, chiar vrea să-și bată joc de învățământul câmpulungean? Cum adică, în viziunea dumneaei Câmpulungul ar trebui să aibă pe viitor doar 3 școli generale? Ea crede că va fi pe viață, inspector general? Înțelegem că din an în an, copiii sunt tot mai puțini, dar de aici până a desființa niște școli cu tradiție în Câmpulung chiar nu ar trebui să admitem o astfel de gândire. Ca un exemplu, s-au mai comasat Școala nr. 5 și 6 cu Școala nr.7 și a ieșit un ….vax. La fel și Școala nr.4 de la Apa Sărată cu Școala nr. 2 și, la ce folos?
Cea care se va afla la conducerea liceului până la organizarea unui nou concurs este profesoara Mariana Lovișteanu.
„Am fost numită în 2015, cu decizie, l-am înlocuit pe domnul director Constantin Staicu, care s-a pensionat. În anul următor, în 2016, s-a organizat concurs la care m-am înscris şi pe care l-am promovat, iar anul acesta, pe 9 ianuarie, mi-a expirat mandatul. Pe 9 ianuarie 2021, conform procedurii, mi-a încetat contractul, dar am fost numită imediat. Tot atunci, când s-a făcut planul de şcolarizare, cu toate cele, ce probleme avem noi, era nebunia când la toţi ne-au tăiat câte o clasă de liceu, ducându-mă să rezolv, să mă lupt pentru liceul meu, am avut o discuţie cu doamna general (n.r. Liliana Murguleţ), în care îmi spunea că în viziunea dânsei în doi, trei ani, în oraşul nostru, este să rămână două-trei şcoli gimnaziale.(…) Ne-am derulat activitatea şi miercurea trecută (n.r. 19 mai), m-a sunat doamna general şi m-a întrebat cum mi-am permis eu să fac clasă pregătitoare. A avut un monolog de un minut şi jumătate, n-am avut ce să vorbesc şi m-a invitat, dimineaţa următoare, să-mi prezint demisia. Când mi-am revenit din şoc, am sunat-o, nu mi-a răspuns şi i-am trimis un mesaj în care i-am spus că nu pot să ajung la prima oră, pentru că era evaluarea de clasa a IV-a şi eu eram preşedinte de comisie. M-am dus la ora 13.00, n-a vrut să mă primească şi asta a fost. Vineri (n.r. 21 mai), la ora 15.00, a venit fax-ul că mi-a încetat detaşarea şi că este numită doamna Mariana Lovişteanu. De fapt, e delegare de funcţie, nu poate fi numită director, pentru că nu e în Corpul de Experţi şi Legea cu Corpul de Experţi n-a căzut. Nu am nicio problemă, dar este liceu vocaţional unde, dacă nu eşti din sistem şi în performanţe, este foarte greu să nu cunoşti sistemul. Mi-e greu, intrasem în atâtea proiecte în care pusesem foarte mult suflet, aici doare. În şase ani, nu cred că am avut 15 zile de concediu!”, a declarat Daniela Păcioianu.
De altfel, au mai avut loc schimbări de directori la câteva școli și licee din Câmpulung care nu au sunt agreați de actuala putere chiar la începutul acestui an, în ianuarie. Atunci, Petre Parghel şi Magdalena Dorcioman, directorul şi directorul adjunct de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, au fost înlocuiţi cu Octavian Dumitraşcu şi Iulian Nicolaescu. Ani Georgeta Odoroagă a înlocuit-o pe Florentina Roşca în fruntea Grădiniţei cu Program Prelungit „Sfântul Nicolae”; Alina Ileana Avram a ajuns director al Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” în locul Steluţei Popescu; iar Veronica Oprei, director al Şcolii Gimnaziale „Oprea Iorgulescu”, în locul lui George Ghinescu iar la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, Liliana Moise a fost numită director după ce Nicolae Zaharia a fost ales viceprimar al Câmpulungului. T.P

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %