0 0
Read Time:7 Minute, 36 Second

 Petrina Florea este manager plin al Spitalului Municipal Câmpulung. Dacă nu era susținută de USR, sigur ieșea pe locul  2 la cât de habarnistă este! Nu o spunem noi ci, proiectul  scris cu mânuța ei(oare?)

Aplaudacii USR și ziarul de casă al lor s-au grăbit să anunțe marea reușită a „omului de paie” pe care și l-au pus la conducerea Spitalului Municipal Câmpulung, Petrina Florea cea pentru care s-au grăbit să-l împingă pe scări pe fostul manager, Niculaie Alexe întrucât le cam strica jocurile. Cu ea, gașca USR a reușit să închidă cercul și ceea ce se va întâmpla de acum încolo la Spitalul Municipal Câmpulung, nu va fi bine deloc și vă spunem asta pentru că am văzut măsura talentului lor în modul cum au adus Spitalul în colaps. Faptul că am tras dese semnale de alarmă că ceea ce se întâmplă la spital nu este normal, precum nu este normal nici să-ți plece medicii pe capete și tu să dai vina pe presă că face imagine proastă și din cauza ei nu mai vin medicii la Câmpulung și că ei sunt curați ca lacrima este încă o dovadă a incapacității lor de a realiza pericolul creat acolo. Ba mai mult, cei doi Aron și Florea au avut neobrăzarea să ne facă plângeri pentru a ne băga pumnul în gură și a nu mai da la iveală ilegalitățile „nășite” de ei. Dar, o să aibă o mare surpriză pentru că întotdeauna adevărul iese la suprafață precum uleiul deasupra apei. Intimidările lor nu ne vor opri în a spune realitatea crudă din „cuibul de viespi” format cu un singur indicativ: de a face bani din orice. Dar, toate la timpul lor!  După ce am aflat cu bucurie marea reușită a lui Petrina Florea care credem că și acum se închină că nu a mai apărut un alt concurent, ne-am gândit să luăm și noi la puricat proiectul de management pentru care comisia a „cadorisit-o” cu nota 8,93 pentru a vă arăta cât este de „meseriașă” doamna manager și țineți cont că nu am luat în calcul toate erorile care-ți intrau în ochi oricât de neavizat ai fi. Acest lucru demonstrează că întreg proiectul este lipsit de conținut, ba mai mult, tema aleasă de doamna Florea pentru  a fi dezvoltată a fost tratată cu….indiferență, pentru că nu a spus mai nimic despre ea după cum veți vedea dacă lecturați proiectul. Un proiect. trebuie să aibă în sinea lui ca orice proiect care se respectă MISIUNEA și VIZIUNEA spitalului pe 5 ani.  Era obligatoriu să respecte Regulamentul de organizare a concursului(structura obligatorie pentru proiect) și să facă o analiză economică pertinentă, lucru pe care doamna Florea nu l-a făcut și în concluzie, comisia nu avea cum să o noteze cu 8.93 pentru el. Așadar, iată care sunt „hibele” pe care i le-am găsit noi, niște neavizați cum ar spune unii dintre specialiști dar ajutați de alți  manageri de spitale. Deh, fiecare cu sursele și ajutoarele lui. „După buget, coane Fănică!” Tatiana PETRESCU

 

A transformat Câmpulungul din municipiu în oraș, dar nu-i bai că o fac și alții! Îmbucurător este faptul că a crescut natalitatea la Câmpulung și iată că suntem ….120.000 de locuitori

După demiterea lui Alexe căruia îi expira mandatul de manager la sfârșitul lunii iunie 2023, Spitalul Municipal Câmpulung a scos la concurs postul de manager, ocupat pe o perioadă de interimat pentru a doua oară de Petrina Florea care se afla în bloc starturi  încă de la prima numire de manager interimar făcută de edilul Elena Lasconi. Prin punerea ei la conducerea Spitalului, gașca USR are de acum încolo în mână toată puterea de decizie pentru că adevăratul conducător este de fapt Aron care face cărțile așa cum primește ordinele de …sus, adică de la cea care l-a înfipt acolo într-o funcție care nu-l recomandă cu absolut nimic. Lăsând la o parte acest aspect, Petrina Florea s-a înhămat la o chestie care o depășește și asta s-a dovedit lecturând proiectul ei de management care pentru orice neavizat, la prima vedere  îi sar în ochi multele lacune pe care le are aceasta  încă din primele pagini.   De exemplu, doamna Florea nu știe încă faptul suntem municipiu ci nu oraș, nu are habar de numărul populației Câmpulungului care  după părerea ei, are 120.000 de locuitori,  când de fapt Câmpulungul are circa 31.000 de locuitori. La aceștia se adaugă diferența de 90.000 de locuitori ai comunelor limitrofe. Dar  așa-i când plagiezi, nu mai treci prin filtrul gândirii  tale ceea ce furi. Gândești că a făcut-o cel de la care copiezi.

A băgat în  proiectul de management CARDIOLOGIA și ORL care nu mai funcționează din lipsă de medici

Nu știe, de asemenea, nici  ce servicii medicale mai funcționează la ora actuală în Spital și Ambulatoriu în sensul că pe listă am  găsit prezentată specializarea ORL, care în anul 2023 nu a funcționat nici măcar o zi din cauza concediului de creștere copil al medicului. De asemenea,  a fost inclusă specialitatea Cardiologie care din 20 iunie 2023, nu mai functionează din cauza lipsei medicilor. Ba mai mult, amândouă sunt trecute cu internări de zi și continue, ceea ce nu este adevărat.

Spitalul Municipal Câmpulung funcționează și acum în sistem mixt COVID și NON COVID

Se pare că doamna Florea nu cunoaște bine legislația și a dat-o de gard din prima pagină a proiectului în care spune că  începând cu ” 3 aprilie 2020, Spitalul a trecut la ” spital suport COVID”(OMS555/2020), iar din 8 martie 2021 până în prezent, funcționează ca spital cu circuite mixte, COVID și NON COVID(OMS434/2021), uitând cu desăvârșire că   din 27 iunie 2023  a încetat starea de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID 19. Și aici a plagiat din proiectul de management  aflat pe site-ul spitalului  neluând în calcul   realitatea din teren.

1.Există neconcordanață între cuprinsul și conținutul proiectului de management – conform cuprinsului, de la pagina 2 până la pagina 14, este prezentată situația actuală a spitalului  care este copiată din Planul de management  ” Monitorizarea și dezvoltarea serviciilot medicale furnizate 2020-2023″;.

2. Nu cunoaște structura spitalului și acest lucru reiese din faptul că în cadrul capitolului „Analiza asistenței medicale” se omite cabinetul de „Medicina  muncii”;

4. În prezentarea spitalului se regăsesc enumerări de specialități si cabinete fără a relata numărul acestora, ceea ce denotă o slabă cunoaștere a situației actuale a spitalului;

5. În ceea ce privește „Analiza financiară” , aici se regăsesc procente de venituri si cheltuieli. Sumele efectiv alocate și cheltuite nu sunt prezentate. De asemenea, procentele anului 2021 și procentele anului 2022 sunt identice!!! Cum pot oare, veniturile si cheltuielile  să fie  exact aceleași în 2 ani diferiți??

6. In cadrul analizei SWOT regăsim o „Oportunitate” ce nu poate fi parte a unei analize obiective și profesioniste, mai exact „Relația bună între actuala conducere a spitalului si autoritățile locale și județene”!!!!

7. Tot in cadrul analizei SWOT regăsim la „Puncte slabe” alocarea insufientă de fonduri de la Bugetul de Stat și Ministerul Sănătății, fără a include și bugetul local, probabil să n-o supere pe doamna primar, adică pe  șefa!!!!

8. Deși, conform Regulamentului de organizare al concursului este prevăzută motivarea alegerii problemei prioritare, aceasta lipsește din cadrul proiectului!!!

19. Conform Graficului GANTT, deși este un indicator din cadrul listelor de acreditare „Obținerea autorizației de securitate la incendiu” are termen de realizare anul 2025. Să înțelegem că vor amâna acreditarea și în 2024 pentru că vedem că nu se grăbesc cu „dărâmarea pereților” , așa cum a motivat aceasta  în conferința de presă;

11. Tot în cadrul Graficului GANTT la obiectivul „Finalizare lucrărilor de anvelopare tehnică, schimbarea instalației electrice și a sistemului de avertizare la incendiu”, acestea sunt  două  lucrări separate.  Mai mult, schimbarea instalației electrice și a sistemului de avertizare la incendiu, conform termenului de finalizare a  proiectelor europene este  până la sfârșitul anului 2023,  iar în graficul GANTT  este trecut anul  2025.!!!!

12. Și, tot conform Graficului GANTT obiectivul „Modernizare și eficientizare laborator de analize medicale” întrucât acesta funcționează în momentul de față la capacitate maximă din punct de vedere al dotărilor,  nu mai are  nevoie de alte îmbunătățiri.

În concluzie, proiectul nu îndeplinește condițiile baremului de notare astfel încât să promoveze, fiind  multe informații  copiate, neasumate și fără a avea legătură cu realitatea. Cu toate aceste erori, comisia a punctat-o cu nota  8.93, i-a dat nota 9,75 la interviu, lucru care a făcut ca Florea să câștige concursul cu nota de 9,43. Așadar, notele umflate de comisie sunt încă o dată dovada că acest concurs a fost cu dedicație și că nu reflectă realitatea, lucru care ne pune mari semne de întrebare despre profesionalismul lui Florea. Mai mult decât atât, membrii comisiei sunt membrii Consiliului de Administrație care ar trebui să știe mai bine decât Florea care sunt neajunsurile spitalului(cazul bărbatului decedat din cauza lipsei medicului cardiolog). Probabil că doamna ar trebui să fie nemulțumită de notele primite și ar trebui să facă contestație.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %