0 0
Read Time:3 Minute, 16 Second

La alții se poate, la noi, nu!

Edilul comunei Schitu Golești, Vasile Tudorel Miriță continuă să fie un exemplu de bune practici pentru alți omologi care au ca prioritate doar să-și facă publicitate și cam atât. Și aici, ne referim la edilul Elena Lasconi care se tot plângea că „pnl-iștii sunt niște nenorociți, care nu vor decât să îngroape Câmpulungul”, făcând referire desigur,  la cea mai emblematică investiție: „Bulevardul Pardon”. Îl acuza pe prefectul Perianu că dacă mai aștepta puțin și nu dădea în judecată Primăria după controlul ISC-ului, lucrările la Bulevard erau terminate. Iată că din aprilie, de când s-au reluat lucrările, constructorul continuă să-și bată joc de noi și să tragă de timp, probabil, pus de pnl-iști am crede noi și cei simpatizanți edilului nostru căci altfel nu vedem care ar fi motivul de a se mișca ca melcul.

Așa că adio, inaugurare de Zilele Municipiului Câmpuluing care sunt luna viitoare! În timp ce noi ne câcâim să facem un bulevard, la Schitu Golești, lucrurilor se mișcă în ritm amețitor.

Edilul Vasile Tudorel Miriță a reușit să semneze pe 26 mai, contractul de finanțare pentru cea de-a treia etapă a canalizării și la scurt timp, a scos-o la licitație urmând ca după parcurgerea pașilor să se afle câștigătorul.

Mai mult, după cum știți, comuna pe care o păstorește a prins două proiecte de construire a două săli de sport, una cu finanțare din bugetul de stat, prin CNI iar cea de-a doua, cu finanțare europeană prin POR. Ei, bine, luna viitoare acestea vor fi inaugurate. E ceva, nu? Noi trebuie să mai așteptăm vreo….30 de ani pentru a vedea un Câmpulung modern, conform noilor previziuni făcute de city managerul Câmpulungului. Tatiana PETRESCU

Lucrările la cele două săli de sport din comuna Schitu Goleşti, cu finanțare din bugetul de stat, prin Compania Naționala de Investiții si, respectiv, cu fonduri europene prin Programul Operational Regional, au un stadiu de execuție de 95%.

Așadar, în noul an școlar 2023-2024, elevii din Schitu Golești vor desfășura orele de educație fizică și sport în săli de sport moderne. De asemenea și amatorii de sport și mișcare din Schitu Golești și, nu numai, pot practica jocuri sportive precum:  volei, baschet, handbal, tenis de câmp la Sala de sport din satul Schitu Golești”. Sperăm ca luna viitoare să facem recepția lor.

După cum știți, la sfârșitul lunii trecute, mai precis, pe 26 mai, am semnat contractul de finanțare pentru ” Canalizare menajeră și stație de epurare în comuna Schitu Golești, județul Argeș, etapa III (străzile laterale din satele Schitu Golești și Lăzărești și satul Costiță)” ce are alocată suma de 16.497.185,84 lei.  Și această a treia etapă se va derula pe o lungime de 12,5km și va cuprinde 2 module de epurare a apei în trei trepte: fizică , chimică , biologică şi  2 stații de pompare pe străzile „Burnești” și „Tănășești”.

De altfel, noi am fost eligibili pentru finanțare încă din vara anului trecut, dar a trebuit să mai reînnoim niște avize, să recalculăm prețurile materialelor care s-au scumpit foarte mult. Iată că am ajuns la final și este un lucru foarte bun pentru noi pentru că prin aceasă finanțare primită putem să facem canalizarea și pe străzile laterale și spun asta pentru că cea de-a doua etapă a canalizării, am făcut cu bani din bugetul local și pentru noi a fost un efort deosebit, am fost nevoiți să facem un împrumut pentru ca investiția să se facă pe repede înainte și să nu mai lungim agonia cu încă un an.

Dar, am reușit și încă o dată vă spun că a fost foarte greu dar a meritat!  Acum așteptăm să aflăm firma constructoare pentru că am scos la licitație proiectul și apoi, după aflarea câștigătorului ne vom apuca de treabă pentru că noi suntem operativi, după cum ne știți”, a declarat edilul Miriță. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %