1 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

Elena Lasconi a început iarăși cu amenințările către toți cei care nu au o opinie asemănătoare ei. Este un fel de a le băga pumnul în gură celor care continuă să-i scotă în față minciunile livrate cu atâta dezinvoltură zi de zi  câmpulungenilor. Amenințarea cu justiția a mai încercat-o încă de la debutul ei în administrație împotriva unui unui post de televiziune locală și un ziar online pentru că au relatat un adevăr legat de dărămarea garajelor din Grui. Numai că doamna primar fusese total dezinformată de ceea ce se întâmplase acolo tocmai de unul dintre consilierii ei din  USR negândindu-se că atât televizinea cât și publicația online aveau probe concrete în acest sens. Ce s-a mai plâns aceasta și ce indignată se arăta  că am denigrat imaginea ei și a Primăriei împrăștiind știri mincinoase când de fapt, minciunile veneau din partea ei. În fine, iată că am ajuns în aceeași situație în care zilele trecute,  Elena Lasconi a ajuns să amenințe pe toată lumea cu darea în judecată dacă se va îndrăzni să se scrie despre ea că este „mincinoasă, hoață și coruptă” și mărul discordiei a fost tăierea teilor de pe Bulevardul Pardon și promisiunea că va planta 200 de copaci în Câmpulung. Pe bune? Dar ce le va face celor care-i vor spune adevărul în față și-i vor demonta toate minciunile? Tatiana PETRESCU

Ei bine, pare că Primarul Elena Lasconi a descoperit secretul perfect pentru a se proteja de orice acuzație. În loc să încerce să se apere în fața acuzațiilor, a găsit soluția genială de a da în judecată pe oricine o acuză de „furt, minciună sau corupție”. Asta cu siguranță va rezolva toate problemele Câmpulungului și va face ca jignirile să dispară instantaneu!!!! Păcat că nu s-a gândit la asta mai devreme, ar fi putut economisi o mulțime de timp și energie cu toate că a mai încercat pe la începuturile ei în administrația locală, așa cum am scris mai sus dar s-a lăsat păgubașă. 

Nu vrem să ne  coborâm la nivelul ei de retorică și să îi răspundem cu dispreț, dar îi  vom argumenta în mod rațional de ce considerăm declarația ei ca fiind naivă și demagogică. 

În primul rând, plantarea de arbori tineri și amenajarea spațiilor verzi este, în general, un lucru benefic pentru mediu și comunitate. Nu este unica persoană care face asta, iar folosirea unui limbaj grandilocvent și auto-lăudăros nu o face automat un „erou” !!! 

În al doilea rând, afirmând că tot ceea ce face este „legal și în interesul fiecărui câmpulungean”, sugerezează că toate acțiunile ei sunt absolut perfecte și că nu ar putea face niciun lucru greșit. Această atitudine este lipsită de modestie și poate ascunde potențiale probleme și decizii neinspirate. 

În plus, acuzațiile pe care le face asupra celorlalți și insinuările că „toți cei care te critică sunt plătiți sau manipulați” sunt doar tactici de adevărat politician, menite să distragă atenția de la orice critici reale pe care ar putea să le primească. Curios este faptul că doamna primar  a lucrat în presă și ar putea înțelege că nu toți cei care au o opinie separată față de cineva  sunt plătiți s-o facă pentru că i-ar bănui că nu pot discerne adevărul de minciună și, în concluzie, de prostie, ceea ce este un lucru foarte grav. Ar fi bine să accepte faptul  că „cei care-i picură în urechi miere” nu sunt obligatoriu și prietenii  ei, iar cei care-i spun adevărul în față, nu-i sunt neapărat  dușmani!

În final, apelul ei la instanță pentru a o apăra împotriva acuzațiilor de „furt, minciună și corupție” este un lucru normal într-o societate democratică. Totuși, credem noi că acțiunile ei trebuie să vorbească de la sine și să demonstreze că este cu adevărat un lider integru, nu doar cuvintele ei. 

În concluzie, este important să se bazăm pe fapte și pe rezultate concrete, nu pe discursuri demagogice și laude exagerate. Încurajăm transparența și responsabilitatea în acțiunile ei ca lider, și nu discursurile goale și disprețuitoare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %