0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Iunie – Iulie 2021

Expoziție temporară Secția de Istorie

 

Mihai Tican Rumano – surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean

 

”Nesațul meu de a călători n-a fost alimentat de nici o ambiție deșartă, pentru că pe acest tiran l-am purtat în mine, așa cum își poartă licuriciul lumina.” – Mihai Tican Rumano

 

 

Muzeul Municipal Câmpulung vă invită să vizitați expoziția temporară: Mihai Tican Rumano – surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean”, deschisă în perioada Iunie – Iulie 2021, în cadrul Secţiei de Istorie și Artă Plastică.

Publicul vizitator are posibilitatea de a descoperi multe detalii fascinante despre viața și opera scriitorului, ziaristului și exploratorului muscelean Mihai Tican Rumano.

Expoziția temporară cuprinde un număr de 70 de obiecte, precum: decorații, cărți, ziare, reviste, pipe, cărți de vizită, fotografii, etc.

Mihai Tican Rumano a fost nu numai scriitor, ci un și pasionat călător. S-a născut în satul Berevoiești, din județul Muscel la 2 iulie 1895.

Aventurierul cu condei, Mihai Tican Rumano, a fost și un împătimit colecționar de artă românească. În ultimii săi ani de viață a decis să doneze întreaga sa colecție Muzeului Câmpulung Muscel și satului natal – Berevoești.

Lăsând în urma sa o impresionantă zestre culturală, scriitorul – călător a încetat din viață la data de 20 martie 1967, la București.

 

Vă așteptăm cu drag să vizitați expoziția noastră!

 

 

                                                                                                               Cu stimă,

                                                    Alexandru OPREA

Manager Muzeul Municipal Câmpulung

 

  Contact: relatiipublice.muzeu@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %