0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

 Societatea Holcim-sprijin de nădejde al edilului din Valea Mare

Montarea de panouri fotovoltaice a devenit o „prioritate zero” sau ar trebui să fie, pentru toți edilii și nu numai, în ideea de a scăpa de stresul facturilor exorbitante la energia electrică din timpul sezonului rece. Așa încât, mai toți dintre aceștia au căutat surse de finanțare fie din sponsorizări, fie au depus proiecte, fie au apelat la bugetul local pentru realizarea acestei investiții importante și care se vede treaba este înscrisă la „prioritate zero” în agenda multora  dintre ei.

Nici edilul din Valea Mare Pravăț, Petre Boncoi nu a lăsat la urmă această investiție, așa încât și-a pus mintea la contribuție pentru a găsi metode financiare care să-l ducă la îndeplinirea acestui obiectiv.

Spre norocul lui, societatea Holcim care își are sediul administrativ pe raza comunei pe care o conduce i-a sărit repede în ajutor și nu a făcut-o pentru prima dată, aceasta  fiind practic, sprijin de nădejde atât pentru el cât și pentru alți edili din zona Muscel,  cu sponsorizări pentru diferite investiții. Așa că, pentru început, edilul Boncoi  a cerut sprijin financiar pentru montarea panourilor fotovoltaice la Școala Gimnazială Nămăești unde chiar luna trecută, investiția s-a finalizat.

Cum își dorește ca la această unitate de învățământ să monteze o centrală electrică pentru a scăpa de centrala pe lemne, edilul are în vedere suplimentarea panourilor fotovoltaice. Este o dorință pe care edilul o are de peste 5 ani și acum, cu un mic efort dar și o mare sponsorizare de la „prietenul Holcim”, se poate realiza. De altfel, edilul Boncoi are în vizor și alte două mare clădiri: Primăria și Școala Gimnazială Valea Mare pentru montarea panourilor fotovoltaice. Tatiana PETRESCU

„În această vară urmează să montăm  o altă serie de panouri fotovoltaice de 25kw la Școla Gimnazială din Nămăești cu bani obținuți în urma sponsorizării de la Holcim. Noi, de altfel,  luna trecută, am finalizat  lucrarea și deja suntem prosumatori la această școală unde avem montate panouri de o capacitate de 16,2 kw.

Din curiozitate, am urmărit și de luna trecută, din discuțiile avute cu directorul școlii, am  băgat în rețea circa 3500kw. Noi urmărim ca în urma montării acestor panouri, iarna viitoare să trecem încălzirea pe sistem electric pentru că după cum bine știți, noi avem încălzire pe lemne și vrem să scăpăm de tăiatul lemnelor, de așezatul lor, de incovenientul că sunt umede, ba sunt prea groase, ba că nu avem cu cine să le crăpăm, de scosul cenușei, etc.

Nu vă ascund că de vreo cinci ani visez la acest lucru și sper din tot sufletul ca la această școală să reușim, mai ales că am montat un invertor mai mare de 25kw și vrem să ne ajutăm cu panourile voltaice cu încă 21 kw, să fie sistemul și mai puternic”, a declarat edilul Boncoi

Luna viitoare, și Primăria va avea montate panouri fotovoltaice

„Pentru Primărie, voi semna contractul săptămâna viitoare dar montarea panourilor cu o capacitate de 25kw se va face cu bani de la buget și cred că până la jumătatea lunii iulie, investiția va fi finalizată. Vom pune panouri și la Școala din Valea Mare și sperăm iarăși, în sprijinul Holcimului”, a mai declarat acesta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %