0 0
Read Time:5 Minute, 48 Second

Rămași fără „cap” care este plecat la București să cucerească România,  cele două „mâini drepte” ale Elenei Lasconi, recte, Ioana Marcu și Alin Vlădău au început să-și arate aerele de superioritate în fața consilierilor locali atunci când în cadrul ședinței extraordinare de luna trecută, s-a pus doar, în discuție reorganizarea  Primăriei și implicit, a Poliției Locale în ideea de a vedea cam în ce apă se scaldă aleșii locali, întrucât această HCL nici  nu exista pe ordinea de zi a ședinței.

Pentru că în toți acești ani, acest Serviciu al Poliției Locale a fost hulit de câmpulungeni din cauza ineficienței în condițiile în care pe noi, câmpulungenii, ne costă circa 3,4 milioane lei/an acest moft, ce și-au zis mai marii conducători și stăpâni ai Câmpulungului? Haideți să mai împărțim puțin ciolanul și la alții, așa că hai să mai creăm niște posturi de trântori care evident să se facă la fel ca și până acum, că muncesc și banii să vină lunar pe card fără prea mari eforturi. Căci unde este mai bine să fii angajat decât la…stat. Căci aici, este trai neneacă pe banii proștilor, adică ai contribuabililor.

Cu alte cuvinte, au încercat „marea cu degetul” fără să-și imagineze că vor isca o furtună care a fost din păcate, doar una într-un pahar cu apă pentru că până la urmă, a ieșit tot cum a vrut împărăția  dar, asta s-a întâmplat  a doua zi, într-o altă extraordinară când, evident nu erau decâtdoi consilieri în sală, căci restul, sunt prin concedii de odihnă iar alții au participat online.  Așa că propunerea reorganizării Polliției Locale a trecut ca prin brânză! Și, ăsta=i începutul! Să vedeți din toamnă, când USR-partidul mamă o să ne scuipe timp de 4 ani după votul din 9 iunie. O să treacă Lasconi cu tancul peste opoziția răsuflată făcută de PSD, PNL și AUR pentru a apăra democrația! Așa ne trebuie și asta merităm!

. În încercarea de a-i convinge pe aleșii locali  că această reorganizare a Poliției Locale este una gândită serios de nimeni alta, decât Ioana Marcu și că are toate șansele să fie un succes în mobilizarea polițiștilor locali care o  să se miște ca pe sârmă știind că sunt urmăriți îndeaproape de un alt coleg devenit șef peste noapte pe un salariu bunicel, căci, deh, este șef, aceasta se făcea că nu înțelege ce insinuaeză consilierul PSD, Constantin Ivan.

Adică, ceva de genul „ușurel  cu pianul pe scări, că se răstoarnă clapele”. Când argumentele lui Ivan au început să se bată cap în cap cu cele ale „eminenței cenușii”din Primărie care a început să sâsâie precum un șarpe întrucât rămăsese fără vorbe, ce să vezi, i-a sărit în ajutor, „fratele de cruce”, viceprimarul, Alin Vlădău care la fel, se făcea că nu înțelege aluziile lui Ivan,  ba chiar îl  suspecta că acesta insinuează că ei „ar face lucruri ilegale”. Ferească Dumnezeu! Cum să facă așa ceva, tocmai  ei, care sunt cei  mai curați de pe pământ?

Și, Constantin Ivan avea perfectă dreptate atunci când insinua  că  „ceva este putred în Danemarca” legat de acest subiect și a argumentat în acest sens.  În sprijimulcelor spuse de noi, vine „dialogul surzilor” dintre Constantin Ivan și Ioana Marcu care s-a încheiat „ca-n gară” pentru că Ivan a renunțat în a mai dialoga pe acest subiect cu Marcu.

 Constantin Ivan: ” Doamna administrator, o structură organizatorică, în zilele noastre, trebuie să fie suplă astfel încât, fkuxul informațional să fie eficient. Ceea ce  ne-ați prezentat dumneavoastră, nu are legătură una cu alta. De fiecare dată, îngroșăm rândurile prin schimbări ale denumirilor sau definițiilor Serviciilor, Direcțiilor… cu noi formule,având o altă rezonanță în finalul acestei propuneri”

  City manager, Ioana Marcu:  „Adică vreți să spuneți că sunt mai mulți oameni decât erau înainte?”

Consilier local PSD, Constantin Ivan: „Mă refer la formele pe care le-ați folosit în prezentare”

Ioana Marcu:” Mă tem că nu am înțeles ceea ce ați vrut să-mi transmiteți!”

 Constantin Ivan: „Vreau să vă spun că această schimbare este mai mult formală, adică de formă, conținutul este cu totul altul decât cel pe care ni l-ați  prezentat! Haideți să fim realiști atunci când prezentați o structură nouă de reorganizare! ”

 Viceprimar Alin Vlădău: „Să înțeleg că dumneavoastră spuneți că este doar de formă și că intențiile  noastre sunt altele? Lămuriți-ne, că nici eu nu am înțeles! Nu știu, colegii din sală dacă au înțeles ce vreți să ne spuneți? Adică considerați că intențiile noastre de a face acest lucru, sunt în alte scopuri, sau cum?”

 Constantin Ivan: „Nu știu ce intenții aveți, însă fluxul informațional al unei structuri organizatorice trebuie să fie prezentat în realitatea lui. Ceea ce spuneți dumneavoastră este nefuncțional, ca să nu zic altfel! Nici nu vreau să fac referire la structura Poliției Locale propusă de dumneavoastră!”

Ioana Marcu: „Deci, strcutura propusă pentru Poliția Locală nu este ok? Asta vreți să spuneți?”

 Constantin Ivan: „Da, asta am vrut să spun! Dacă vi se pare ok?!!!”

Ioana Marcu: „Păi, puteți să-mi spuneți de ce nu vi se pare ok? Pentru că, conform Legii, ne sunt arondate 37 de posturi pe Poliția Locală și nu se reduc chiar dacă în urma recensământului, a scăzut populația!”

Constantin Ivan: „Dar asta nici nu vă permite să faceți dintr-un Serviciu, două Servicii și o Direcție!”

Ioana Marcu: „Cum să nu ne permită, este reoorganizare?”

Constantin Ivan: „Reorganizarea este umflată, încărcată, nu este funcțională ca să meargă mai bine decât înainte!”

Ioana Marcu: „Dar, dumneavoastră vi sssssssssssssssss-a părut că până în acest moment, a funcționat absolut foarte bine Poliția Locală?”

 Constantin Ivan: „Dar, în această formulă pe care o propuneți, credeți că va funcționa mai bine?”

Ioana Marcu: „Eu cred că, da!!!”

 Constantin Ivan: „Eu sunt convins că, nu are cum !!!!”

Ioana Marcu: „Aveți și argumente în această direcție?”

 Constantin Ivan: „Atâta timp cât conducerile se suprapun unele peste altele, sunt convins de treaba asta!”

Ioana Marcu: „Conducerile nu se suprapun, pentru că se propune înființarea unui Departament de Circulație, de fapt a unui Serviciu de Circulație și un alt Servciiu de Ordine și Pază. Și fiecare Serviciu, va fi subordonat unei Șef de Serviciu cu atribuții specifice în Serviciul pe care-l gestionează”

 Constantin Ivan: „O structură încărcată, diminuaeză autoritatea conducerii!”

Ioana Marcu: „Un singur director la 37 de angajați, este insuficient! Nu poate urmări un număr atât de mare de oameni. Este nevoie de descentralizare și de delegare de atribuții.și creare de praguri ierarhice în organigramă pentru a gestiona în mod corespunzător activitățile, stabilirea de obiective și implementarea lor”.

Din toată această ceartă, cel mai avantajat va fi cu siguranță, actualul șef al Poliției Locale, Dragos Nicolae care va  fi avansat și va deveni director executiv, cu un salariu pe măsura efortului depus, adică de la 10.444 lei cât are acum la 13.282 lei. T.P

Organigrama 28.06.2024

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %